Які продукти та вітаміни допоможуть зміцнити імунітет восени

521 0

Ми у соцмережах:

Які продукти та вітаміни допоможуть зміцнити імунітет восени

Зниження температури повітря уповільнює метаболізм, організму стає важче протидіяти впливу вірусів та шкідливих бактерій. Тому з настанням осені варто потурбуватися про захист від сезонних хвороб, наситити організм поживними речовинами. Збалансоване харчування, прогулянки на свіжому повітрі, здоровий сон, помірні фізичні навантаження роблять імунну систему сильнішою

Як запобігти авітамінозу, які продукти радять їсти лікарі, читайте нижче.

Вітаміни, які потрібні восени

Нестача вітамінів призводить швидкої стомлюваності, сонливості, дратівливості. З'являється надмірна тяга до солодощів, турбують дисбактеріоз та метеоризм. Захисні функції організму ослаблюються, людина стає вразливою до простудних хвороб та ГРВІ. Щоб уникнути цих неприємностей, експерти рекомендують харчуватися здоровою та корисною їжею.

Але є ситуації, коли споживання овочів та фруктів, часто це стосується дітей, не дає бажаного ефекту, потрібне вітамінне лікування. Принагідно зазначимо, що дитячі мультивітамінні комплекси, харчові добавки з магнієм чи кальцієм у вигляді жувальних цукерок, сиропів, шипучих таблеток пропонує американський інтернет-магазин Айхерб. А отримати промокод на знижку та детальну інформацію про вітаміни для дітей на iHerb можна на https://yourherbs.ru/ru/luchshie-detskie-vitaminy-na-iherb/.

Дітям і дорослим, наголошують лікарі, восени потрібно вживати такі вітаміни, як C, D, A, E, B1 та B6. Містяться вони в продуктах, але втрачаються під час обробки. Тому, щоб уникнути авітамінозу, вітамінні препарати варто купити. До речі, дізнатися про кращі вітаміни на iHerb ви можете на https://yourherbs.ru/ru/luchshie-vitaminy-na-iherb/.

Продукти, які зміцнюють імунну систему

Зазвичай, коли ми маємо намір стимулювати захисні функції організму, щоб захистити себе від застуди та грипу, то починаємо “налягати” на багаті вітаміном С цитрусові. Крім них, лікарі рекомендують їсти:

  • • виноград — містить антиоксиданти, активізує виведення токсинів, зміцнює судини, покращує кровообіг;

  • • помідори — завдяки лікопену посилюють імунітет на клітинному рівні;

  • • шпинат — багатий на вітамін К, зміцнює кістки, покращує розвиток клітин;

  • • буряк — є джерелом калію, регулює водно-мінеральний баланс;

  • • горіхи — багаті на магній, підвищують опірність імунної системи.

Корисно також ввести в раціон капусту, гарбуз, моркву. Овочі насичені мінералами та корисними кислотами, які покращують імунітет і не шкодять фігурі. Не слід забувати про рибу: вона є джерелом кальциферолу (вітамін D). Він стимулює вироблення антитіл, які протистоять вірусам. Восени також варто почати вживати більше яєць, м'яса птиці, цільнозернових кашів, які посилюють опірність сезонним хворобам.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також