Як рівненські волонтери годують бійців у лікарні (ВІДЕО)

803 0

Ми у соцмережах:

Як рівненські волонтери годують бійців у лікарні (ВІДЕО)

У Рівному волонтери майже десять місяців готують обіди для військових в обласну лікарню.

Як розповіла Суспільному волонтерка Олеся Корзун, якщо для військових є обмеження в їжі, то вони готують саме те, що їм дозволено.

Рівненські волонтери з 17 липня 2022 року чотири рази на тиждень готують страви для військових, які перебувають на лікуванні, розповідає власниця кафе Олеся Корзун:

- Коли розпочалася війна, ми годували волонтерів, які плетуть сітки. Вже волонтерів стало значно менше. Так сталося, що мені написала у Facebook моя одногрупниця Тетяна Горобець і сказала, що є відділення в обласній лікарні, де дуже багато хлопців, важко поранених, опікове відділення. Коли потрібна дієта для якогось особливого пацієнта, то ми готуємо суп-пюре чи якийсь бульйон з домашньої курочки. Сюди потрібна була допомога. І ви знаєте, що приготування їжі — це не головне, основне — це спілкування.

- Повірте, навіть лікарняна їжа дуже смачна, а волонтери нам таке привозять, щоб трохи побалувати,каже військовий Юрій.

- Молодці, що нас відвідують, не забувають. Дуже все смачно,розповідає військовий Петро.

Волонтерка Олеся Корзун розповідає: щоб приготувати їжу — витрачає власні гроші, також їй допомагають благодійні організації:

- Допомагають, ми самі б не справились. Допомагають мої подруги, допомагають благодійні організації, які мають надлишок якихось круп, макаронів, олії. Коли я обдумувала, як я це буду робити й наскільки довго — я прийняла чітке рішення, що буду займатися цим до повної перемоги України. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також