Як рівняни відзначали День незалежності України-2018 (ФОТО, ВІДЕО)

3866 0

Ми у соцмережах:

Як рівняни відзначали День незалежності України-2018 (ФОТО, ВІДЕО)

У 2018 році Україна відзначила 27 річницю своєї незалежності. Святкування у Рівному було особливим: без вишиваного рекорду, але з цікавими подіями та заходами, локалізованими у центрі міста. Тож у спальних районах було безлюдно, бо увесь люд ринув до парків та площ. Щоб взяти участь у майстер-класах, послухати концерт, покупатися у фонтані, придбати сувенір чи етно-дрібничку і просто погуляти в сімейному колі.

По всьому місту майоріли прапори України, ЄС та Рівного. От тільки на фоні посохлих каштанів вони виглядали якось безнадійно.

Цьогоріч значно менше рівнян вдягнули на свято вишиванки. Хоча, звісно, можна було зустріти цілі сім’ї у вишиваних нарядах. А для чиновників це вже традиція.

У цей день на стадіоні «Авангард» було встановлено черговий рекорд України – найбільший національний герб, викладений кульками.

 - Тризуб з кульок розміром 100 метрів на 60. Процес викладання тривав дві години, результат оцінити можна лише з неба. Рекорд зафіксували, а 2 тисячі кульок роздали діткам по всьому місту! – розповів один з організаторів рекорду Олександр Курсик.

На Театральній площі розташували виставку старих фотографій міста. Ще тут можна було побачити роботи учнів міської художньої школи ім. А. Мартиненка

На Лебединці рівняни дивилися театралізоване пісенне дійство у виконанні дитячих колективів у строях. Очевидно, це були учасники фестивалю «Етно-Рівне 2018».

Поряд розташувалася інша цікава локація – «Співанка», організована молодіжною платформою «Яскраво». Як пояснили організатори, це вже восьмий сезон заходу. Його мета – цікаве проведення молоддю вільного часу без тютюнопаління та вживання алкогольних напоїв. Всі глядачі мали змогу підспівувати колективу.

На майдані Незалежності розташували сцену, на якій виступали учасники концерту «Етно-Рівне-2018». У різних етно-стилях.

За кінотеатром традиційно бурхливо проходили торги: народні умільці виставляли власні поробки в стилі handmade.

Аня демонструвала всім стиль, який нещодавно опанувала, spray-paint-art – написання картин на матовому папері акриловими фарбами у спреях. Цей стиль набув шаленої популярності за кордоном, а от для Рівного це – новинка. Одна картина коштує 80 гривень.

Дракона коваль Ігор продавав на 4 тис.грн. Каже, що займається ковальством вже так давно, що й не пам’ятає, коли почав. Батькове вміння перехопила і його донька. Пан Ігор запевнив, що ковальство не рахується суто чоловічою справою.

Рівнянка Юля захоплюється багатьма видами декоративно-прикладної творчості: і вишивкою бісером, і ляльками-мотанками, і плетінням віночків. А недавно відкрила для себе декоративно-пінистий матеріал фоаміран, з якого виготовляє квітки. Вийшла чудова фотозона у ніжно-кремових тонах.

Різьбити можна не тільки по дереву, а й по парафіну. Таку техніку відкрила для себе Ірина і тепер продає свої вигадливі свічки, більше схожі на невеликі вазочки. Вартість коливається від 70 до 250- гривень. Найдорожчі обладнані світлодіодами, які вмикаються одним сплеском долонь – такий собі нічник, розрахований на 300 годин світіння.

Владислав для своїх шкатулок використовує дерево, яке оздоблює елементами орнаментів у стилі вікінгів та кельтів. Запевнив, що може, виготовити шкатулку і за мотивами «Гри престолів». Також він виготовляє цікаві записники, вартість яких разом із скринькою, що йде в комплекті – 120 - 300 гривень.

Тетяна пропонувала всім скуштувати власноруч виготовлені харчові продукти, які вона назвала «здоровим фаст-фудом»: лляні хлібці, гранула з пророщеної гречки, пастила. На смак ці речі солодкаві та дещо кисленькі. Ця рослинна їжа не піддавалася термічній обробці і є достатньо калорійною, щоб брати її із собою в похід.

Щоб врятуватися від спеки одні купували холодний квас та ховалися під парасольками, інші – лізли у фонтани. Був і третій спосіб – зайти в освіжаючу арку, організовану рятувальниками.

Неподалік майдану Незалежності хлопці організували вуличні танці. Хіп-хоп у їхньому виконанні збирав бурхливі оплески та трохи грошенят.

Поблизу центрального універмагу, по вулиці Чорновола, проходила виставка аграрної техніки, що викликала неабияку зацікавленість у малечі.

А в парку Шевченка на літній сцені виступали дитячі колективи. Поряд проходили репетиції. Серед них – і маленькі танцюристки «Ладоньки», які тренуються у «Текстильнику». Найменшій учасниці-ромашці – всього лише 4 рочки.

Поблизу скульптури «Просвіта» проходив крутий майстер-клас з різьби по дереву. Майстри Олександр Козачук та Григорій Токарєв демонстрували своє вміння працювати бензопилами на тополевих колодах. Скульптури сніжного барса та леопарда вони тільки почали, а продовжать їх різьбити на День міста і вже потім доведуть до пуття у своїй майстерні. Після цього покриті захисними морилкою та наваркою барс та леопард повернуться в парк Шевченка, щоб радувати очі рівнян.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також