Як розрахувати потужність сонячної електростанції для свого будинку: Покрокова інструкція

85 0

Ми у соцмережах:

Як розрахувати потужність сонячної електростанції для свого будинку: Покрокова інструкція

Як розрахувати потужність сонячної електростанції для свого будинку: Прийнявши важливе рішення – встановити сонячні електростанції Xolar, необхідно уважно та ретельно підійти до розрахунку потужності системи. Ви повинні врахувати декілька важливих фактів, як от рівень споживання електроенергії вдома, показник інсоляції, ефективність самих панелей та місце, де будуть розташовані модулі. Ми зробили покроковий гайд, який допоможе вам у цьому процесі.

Етап 1 – Визначаємо середній рівень споживання електроенергії

Перший крок, який ви маєте зробити – проаналізувати ваш середній рівень споживання електроенергії. Це зробити досить просто, вам потрібно взяти розрахунки за електроенергію за останній рік та додати всю суму за рік. Потім отримане число потрібно поділити на 12. Наприклад, якщо ваш приватний будинок споживає 5 000 кВт год за 365 днів, то середньомісячне споживання складатиме: 5000 : 12 = 415 кВт год.

Етап 2 – Визначаємо середню кількість сонячної енергії у вашому регіоні

Наступним кроком буде визначення кількості сонячної енергії, яка у вашому регіоні. Ви можете дізнатися цю інформацію у метеорологічних службах або скористатися онлайн-калькуляторами інсоляції. Наприклад, уявимо, що середня кількість сонячних годин у вашому регіоні – 5 годин на день. Цей показник ви й будете використовувати для подальших розрахунків.

Етап 3 – Розраховуємо рівень потужності сонячної електростанції

Тепер переходимо безпосередньо до розрахунку потужності сонячних електростанцій. Ви маєте використовувати два показники, які ми розрахували вище. Потрібно скористатися таким принципом розрахунку:

  • Рівень середнього споживання за місяць ми повинні розділити на середню кількість сонячних годин на день та помножити на 30 днів.
  • Наприклад, наш будинок споживає 415 кВт год, а середня кількість сонячних годин – 5. Тоді ми маємо 415 : (5 * 30 днів) = 2,7 кВт.

Тобто, щоб покрити середньомісячне споживання електроенергії вам вистачить системи, потужність якої складає 2,7 кВт.

Етап 4 – Визначаємо необхідну кількість панелей

Знаючи загальний необхідний рівень потужності, можна визначити кількість модулів, що необхідні для встановлення. Враховуємо, що потужність однієї панелі становить 300-400 Вт. Щоб визначити потрібну кількість панелей, ми маємо показник необхідної потужності розділити на потужність однієї панелі. Таким чином, ми отримуємо: 2700 Вт : 350 Вт = 8 панелей.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також