Як рятуватимуть «Рівнеоблводоканал»

1658 0

Ми у соцмережах:

Як рятуватимуть «Рівнеоблводоканал»

На фінансовий стан комунального водопостачального підприємства «Рівнеоблводоканал», яке через неокупність тарифів та зростання вартості електроенергії завершило минулий рік зі збитками 15,5 мільйона гривень, звернули увагу і в Києві, і в Рівненській обласній раді. І вже з 1 березня рівняни платитимуть за воду більше, а місцеві депутати тим часом знайшли спосіб, де взяти грошей для підприємства.

Нові тарифи Національна комісія державного регулювання у сфері комунальних послуг затвердила нові тарифи на послуги з водопостачання та водовідведення для комунального підприємства «Рівнеоблводоканал». Так, з наступного місяця один кубометр води для населення коштуватиме 2,65 гривні (зараз 2,46 гривні, водовідведення одного кубометра стоків — 2,28 гривні (зараз — 2,15 гривні). Втім, на підприємстві запевняють, що тарифи, щоб вони не були збитковими, уже зараз треба було підвищити на 50-60%.

Труби здадуть на металобрухт Близько 15 млн. гривень додаткових коштів «Рівнеоблводоканал» отримає... від здачі на металобрухт старих труб. Такий задум є у голови Рівненської обласної ради Юрія Кічатого: — Є велика мережа труб, якими давно ніхто не користується. А це метал, чавун. Їх можна викопати і здати на металобрухт. Вартість однієї тонни становить як мінімум 1870 гривень. За попередніми розрахунками, таким чином ми можемо отримати близько 15 мільйонів гривень до обласного бюджету, з якого можна додатково фінансувати підприємство.

Двома мільйонами вже допомогли Два мільйони гривень на поповнення статутного фонду «Рівнеоблводоканалу» виділила обласна рада на останній сесії. Як пояснила начальник головного фінуправління облдержадміністрації Людмила Кушнер, це зніме соціальну напругу на підприємстві через борги з виплати працівникам заробітної плати. — На сьогодні борги за два місяці становлять 4-4,5 мільйона гривень, — каже Людмила Кушнер. - Коштами, якими ми поповнили статутний фонд, «Рівнеоблводоканал» розрахується за енергоносії, а вже з власних надходжень виплатить працівникам заробітну плату.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також