Як шукати запчастини на авто

419 0

Ми у соцмережах:

Як шукати запчастини на авто

Будь-який власник авто хоч раз у житті стикався з необхідністю заміни деталей. І майже завжди це стрес, оскільки пошук необхідної запчастини схожий на пошук голки в стозі сіна. Велика кількість виробників крім оригінальних, не завжди є необхідне в магазинах і не знаєш, за якими критеріями шукати, щоб куплена деталь не припадала пилом в гаражі. Сьогодні ми розповімо про деякі тонкощі пошуку автозапчастин, які допоможуть вам швидко та безпечно знайти потрібне.

Оригінальний номер деталі

Найвірніший і надійний спосіб пошуку запасних деталей до автомобіля це пошук за ВІН-кодом. Він-код – це номер, який виробник залишає на продукті. Фактично, це метрика, тому що такий ВІН-код існує в єдиному екземплярі, що значно спрощує пошук надалі.

Знайти цей ВІН-код можна на самій деталі або на заводській упаковці. Проблема часто полягає в тому, користувачі викидають коробку і знайти код неможливо, а якщо ви перед цим купували деталь у офіційного дилера, то в чеку такої інформації теж не буде - виробнику це не вигідно.

Знайти запчастину можна за ВІН-кодом автомобіля. Такі дані ви навряд чи де-небудь втратите. Цей номер міститься у техпаспорті транспортного засобу та складається з 17 знаків. Також виробники наносять код у вигляді гравіювання або друку на саму машину - внизу лобового скла, в багажнику, під капотом. На сайті, де ви шукаєте деталь, введіть у пошук номер і встановіть у фільтрах, яка саме деталь вам потрібна.

Якщо ви зовсім ніяк не можете знайти ВІН, виходів є кілька:

• переглянути каталоги виробників (краще порівняти кілька ресурсів)

• зайти на форуми та в коментарі, напевно, хтось уже ставив таке питання

• приїхати з питанням до автосервісу

Відмінність оригінальних та неоригінальних запчастин

Першою та найголовнішою відмінністю, звичайно ж, є походження. Оригінальні запчастини випускаються офіційним дилером або іншими заводами за ліцензією, неоригінальні - виробниками, які працюють без офіційного дозволу оригінальної марки.

Оригінальні та неоригінальні запчастини можуть істотно відрізнятися в ціні, що найчастіше позначається і на їх якості. Багато автолюбителів вважають за краще заощадити та купити китайську деталь. Однак гарною якістю та зносостійкістю вони відрізняються рідко, і в результаті клієнт навіть переплачує. Існує також ризик, що деталь від неперевірених виробників просто не підійде вашій машині і буде припадати пилом де-небудь на полиці в гаражі.

Складові автозапчастин

Кожна автомобільна деталь має обов'язкові та відносні “атрибути”, за якими її простіше знайти. Вони зашифровуються в номері ВІН-коду, який містить таку інформацію:

• виробник

• найменування деталі

• рік та місце випуску

• технічні характеристики

• комплектація,

• та інша важлива інформація, яка допоможе ідентифікувати запчастину, коли це буде потрібно.

Де можна купити автозапчастини

Якщо ви шукаєте, де можна безпечно купити автомобільні деталі, рекомендуємо звернути увагу на сервіс BEXHILL PARTS. Це інтернет-магазин, який продає запчастини до всіх відомих марок автомобілів. На сайті є зручні фільтри, які спростять підбір автозапчастин, а якщо вам потрібна допомога, досвідчений консультант допоможе швидко знайти потрібне.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також