Як швидко привести організм у норму після свят

625 0

Ми у соцмережах:

Як швидко привести організм у норму після свят

Настав час вибиратися з обіймів олів’є, шуби та крабового салату. Щоб безболісно повернути собі форму після свят, є кілька ефективних способів.

Як радять експерти, після щедрих святкових столів потрібно налягати на фрукти та овочі — це допоможе нормалізувати травлення. Не варто змінювати раціон харчування дуже різко. Якщо ви 10 днів їли тільки калорійну і жирну їжу, то не варто різко переходити на кефір — так ви не допоможете організму, а тільки порушите роботу шлунково-кишкового тракту.

У раціон обов'язково варто включити кисломолочні продукти — це допоможе знизити апетит. Крім того, вони допоможуть очистити кишечник. Варто віддати перевагу продуктам з низьким вмістом жиру, але не повністю знежиреним.

Постарайтеся повністю «відпочити» від солодкого, а шоколад і цукор замінити медом. З випічкою теж варто зав'язати. Обирайте хліб з житнього борошна, а від білого хліба та здоби утримайтеся.

Вживання кави потрібно знизити до однієї чашки в день — це допоможе організму впоратися із зневодненням. А ось від газованих напоїв треба відмовитися зовсім.

Відновити нормальне травлення допоможуть злаки та каші з них. Віддайте перевагу гречаній каші. М'ясні продукти в раціоні замініть рибою, яку краще запікати або готувати на парі.

Якщо ваш раціон під час свят не дуже змінився, але алкоголь був понад норму, то пийте більше мінеральної води та води з лимоном.

Також бажано проводити більше часу на свіжому повітрі. На тренування після перерви не варто відразу бігти, а ось неспішно прогулятися, поплавати в басейні, піти на каток або покататися на лижах, якщо є сніг, — буде дуже корисно.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також