Як світ зустрів новий рік

1288 0

Ми у соцмережах:

Як світ зустрів новий рік

У найбільших мегаполісах світу зустріч Нового 2012 року ознаменувалася грандіозними салютами та вражаючими шоу.

Першими новий рік зустріли жителі острова Різдва в Тихому Океані, а також населення архіпелагів Тувалу і Самоа. Традиційне шоу салютів, яке вважається одним з найкращих у світі, відбулося в Сіднеї. Подивитися на те, як в небі згоряють дев’ять тонн піротехніки, зібралося близько півтора мільйона людей. Японія. Мешканці Токіо рівно о 12-й годині ночі запустили в небо тисячі повітряних куль з написаними від руки побажаннями. Одночасно з цим на найвищому будинку японського мегаполіса — знаменитій телевізійній вежі в парку Сіба — загорілися цифри 2012. Дубай. Барвистим феєрверком зустрів новий рік і Дубай. Під захоплені крики сотень тисяч глядачів фонтаном з вогняних бризок спалахнула найвища вежа у світі — Бурдж Халіфа. Москва. У Москві головним місцем святкування за традицією стала Красна площа. Після приходу 2012-го багато мешканців Москви та інших російських міст залишили свої домівки і продовжили святкування на вулиці. Лондон. У центрі Лондона сотні тисяч людей зібралися, щоб побачити одне із найяскравіших у світі шоу феєрверків біля колеса огляду London Eye. Багато мешканців Британії з нетерпінням чекали на 2012 рік, який обіцяє бути особливо цікавим у зв’язку з майбутньою Олімпіадою і Діамантовим ювілеєм (60 років правління) королеви Єлизавети Другої.

Ріо-де-Жанейро. На знаменитому бразильському пляжі Копакобана, попри дощову погоду, зібралося близько двох мільйонів людей
Рим. Лейтмотивом новорічної ночі в Римі стали сподівання на фінансове благополуччя. Мер міста влаштував безкоштовний концерт для тих громадян, хто не зміг цього року «розщедритися» на вечерю в ресторані. Бенгальські вогні і пластикові стаканчики з шампанським можна було побачити у більшості присутніх біля стін Колізею. А коли пробило північ, в небі над італійською столицею розквітли барвисті феєрверки. Париж. Місто зустріло новий рік дощем. Але погода не зіпсувала жителям і гостям французької столиці святкового настрою. Традиційно найголовнішими місцями новорічних урочистостей стали Єлисейські поля, а Ейфелева вежа виступила як найбільша в країні індустріальна ялинка. З міркувань безпеки феєрверки цього року скасували. Однак було вдосталь електричних вогнів, шампанського і поцілунків. Берлін. Сотні тисяч людей зібралися в новорічну ніч біля Бранденбурзьких воріт. Організатори вуличної вечірки з шампанським та феєрверками нарахували на святі близько мільйона людей. Перед ними виступив знаменитий гурт Scorpions, який виконав свій багаторічний хіт «Вітер змін». Нью-Йорк. Щоб зустріти новий рік в центрі Нью-Йорка на Таймс-сквер, зібралися сотні тисяч людей. Прихід 2012-го в США і в усій Західній півкулі ознаменувала знаменита кришталева куля, яка за традицією була засвічена і опущена на землю в останню хвилину року, що минув. Організатори свята підготували і грандіозне музичне шоу — в очікуванні нового року глядачів на площі розважали світові знаменитості, серед яких — співачка Леді Гага і кумир американських тінейджерів Джастін Бібер.
Коломбо, Шрі-Ланка. Церемонія вигнання злих духів із 2012 року


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також