Як святкувати Великдень на карантині

2354 0

Ми у соцмережах:

Як святкувати Великдень на карантині

Ректор Відкритого православного університету Святої Софії-Премудрості Георгій Коваленко в ефірі програми «ІнфоВечір на «5 каналі» пояснив, як святкувати Великодні свята на карантині.

З пасками найпростіше, тому що ніякого обов'язкового освячення, в сенсі, як ми освячуємо ікони чи богослужбові ризи, немає. Є молитва, яку можна назвати офіційним оголошенням про завершення посту, і благословення і дозвіл вживати непісну їжу. Цю молитву можна подивитися по телевізору, прочитати самостійно. Можна покропити вдома святою водою, – сказав Коваленко.

Можна з дотриманням усіх рекомендацій по черзі, протягом тижня прийти чи священнику до людей, чи їм до нього. Думаю, кожна парафія буде радитися з місцевою владою. Знаю, що є священники, які самі телефонують місцевій владі, головам сільрад і намагаються зробити так, щоб свято відбулося і протиепідеміологічні заходи були дотримані.

Нагадаємо, уряд до 24 квітня заборонив проводити масові святкування релігійних свят.
www.5.ua/suspilstvo/rektor-vidkrytoho-pravoslavnoho-universytetu-poiasnyv-iak-sviatkuvaty-velykden-na-karantyni-211937.html 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також