Як у «червоному» Рівному працюватимуть заклади культури

1350 0

Ми у соцмережах:

Як у «червоному» Рівному працюватимуть заклади культури

Частина закладів культури, які рівненська міська комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішила не закривати, все ж змінила режим роботи. Суспільне дізнавалось, як у «червоній» зоні працюватимуть драматичний театр та театр ляльок, обласна наукова бібліотека, краєзнавчий музей, філармонія та кінопалац «Україна».

Театр ляльок

 

Театр ляльок продовжуватиме працювати, проте з обмеженою кількістю працівників та глядачів в одному приміщенні.

— Зараз, звичайно, будемо робити певні обмеження і посилимо відповідальність самих працівників. Коли проводяться репетиції — актори будуть одягати маски, дезінфікувати руки, — розповів Суспільному директор Рівненського театру ляльок Володимир Данилюк.

— Робочі локації максимально розводитимуть: одні актори працюватимуть у глядацькій залі, інші — у репетиційній, — додав директор.

Драмтеатр

 

У Рівненському драмтеатрі вирішили перенести вистави, заплановані на цей тиждень. Глядачі, які придбали квитки, можуть їх повернути у касу або чекати нову дату вистав.

— Ми зобов’язані припинити діяльність по обслуговуваню глядачів. Ми переходимо в режим репетиційний. Із невеликою кількістю акторів, аби убезпечити нас від зараження, — розповів директор Рівненського драмтеатру Володимир Петрів.

Обласна бібліотека

 

Обласна бібліотека для відвідувачів закрилась. Директорка розповідає, що наразі переходять в онлайн-режим.

— Ми пропонуємо читачам звернутися зараз до наших сайтів. У нас припинена і доставка книг додому. Можна замовити електронну копію документа — електронною доставкою, — прокоментувала директорка Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки Валентина Ярощук. — Усі електронні продукти можна подивитись на сайті бібліотеки, де представлено аудіокниги, аудіоподкасти тощо.

Краєзнавчий музей

 

Як і обласна бібліотека, музей тимчасово працюватиме онлайн і без відвідувачів.

— Заплановано було у нас завтра (28 жовтня. — Ред.), ми в онлайн-режимі зробимо виставку, присвячену періоду Другої світової війни, це річниця вигнання німецьких загарбників з території України. Презентацію книги про відомого дослідника, краєзнавця Богдана Стельмащука, думаю, ми також це перенесемо, — розповів директор Рівненського обласного краєзнавчого музею Олександр Булига.

Міський Будинок культури

 

Найближчий концерт у міському Будинку культури очікують 6 листопада. Його директорка Ольга Стельмах сподівається, що до того часу надійдуть нові роз’яснення, як мають працювати заклади культури. Тоді ж будуть приймати рішення про перенесення концерту чи його проведення.

— Відвідувачів наразі заклад не приймає. Концертів на цей період у нас немає. Є один запланований, і ми його поставили на паузу. Якщо до того часу відбудуться зміни, ми, звісно, проведемо той концерт відповідно до тих умов, які будуть нам озвучені. Якщо ж ні, то так і буде, чекаємо кращих часів, — розповіла директорка міського Будинку культури Ольга Стельмах.

Філармонія і кіно

 

Як повідомив Суспільному директор Рівненської філармонії Микола Орешко, всі заплановані концерти довелося перенести — до виведення Рівного із «червоної» карантинної зони.

А от кінотеатр «Україна» на карантин не закриватимуть. Про це розповів директор Сергій Дем’янков. За його словами, у кінотеатрі наразі відвідувачів небагато, і всі дотримуються заходів безпеки.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також