Як у Рівному підставили президента Порошенка

3554 0

Ми у соцмережах:

Як у Рівному підставили президента Порошенка

23 березня до села Обарів, що у Рівненському районі, приїхав президент України Петро Порошенко. Урочиста подія обіцяла масу позитиву для всіх її учасників, адже дитсадок тут справді потрібен — в Обарові і навколишніх селах мешкає майже чотири сотні дітей дошкільного віку. Тож попіаритися до Обарова приїхали всі місцеві чиновники і депутати.

Тільки-от за яскравим фасадом дитсадка (і про це, вочевидь, забули доповісти Петру Порошенку) приховується підозріла «корупційна» історія.

Перипетіям з обарівським садком-довгобудом було навіть присвячене масштабне журналістське розслідування.

Скандальне будівництво дитсадка в Обарові розпочали ще у 2013 році, тоді на це було виділено майже 7,5 млн. Переможцем стала фірма «Укрбудреммонтаж інжиніринг», близька до одного із заступників голови обласної державної адміністрації. Садок обіцяли збудувати ще влітку 2015 року, втім, використавши всі виділені кошти, фірма заледве змогла звести стіни і дах, а наприкінці 2016 року оголосили новий конкурс на додаткові 9,5 млн гривень, і знову переможцем у тендері стала та ж таки фірма «Укрбудреммонтаж інжиніринг».

Тобто за будівництво дитячого садка в Обарові заплатили двічі.При цьому завищені ціни підрядна організація накручувала на усьому, навіть ліжка для дітей закуповували за ціною, щонайменше удвічі вищою від реальної ринкової вартості. Що ж до самої тендерної процедури, то, очевидно, з благословення чиновників у ній брали участь фірми, так чи інакше пов’язані між собою.

Тож Петра Порошенка жорстко підставили. Причому свої. Як мінімум, голова Рівненської районної державної адміністрації Володимир Пилипчук не міг не знати подробиць скандальної історії будівництва дитсадка. На церемонії відкриття дитсадка був і народний депутат Юрій Вознюк, якого, поки неофіційно, пророчать на посаду керівника штабу Порошенка на наступних президентських виборах. Але і він не застеріг гаранта від участі у події з таким явно корупційним душком.

Втім, і сам Юрій Вознюк не дуже перебірливий у спробах попіаритися на темі «любові до дітей».

Нещодавно він опинився у центрі скандалу довкола закупівель дитячих майданчиків. Громадські активісти виявили, що за дивним збігом обставин більшість майданчиків у виборчому окрузі Юрія Вознюка за державний кошт встановлює фірма його дружини і кума.

А дещо раніше Юрій Вознюк долучився до купівлі шкільного автобуса, який, як потім виявилося, був несправним і просто?таки небезпечним для перевезення дітей.

Депутат із задоволенням фотографувався на фоні автобуса, розповідав про свої неймовірні зусилля щодо виділення коштів на встановлення майданчиків на своїй сторінці у Facebook. А в цей час родина депутата отримувала вигідні бюджетні замовлення.

Тобто на дітях можна не тільки піаритися, але і заробляти.

Цікаво, що згаданий голова Рівненської райдержадміністрації Володимир Пилипчук не тільки тривалий час був помічником народного депутата Юрія Вознюка, а навіть, більше того, є його родичем.

Тож сміливо можна говорити про сімейний бізнес з повністю замкнутим циклом. У кожного члена родини чітка роль: нагорі — депутат, він домагається виділення значних державних субвенцій, дещо нижче в ієрархії — чиновник, який організовує правильний розподіл коштів, а вкінці ланцюжка — підприємливий кум і дружина, які безпосередньо отримують прибуток.

Народний депутат Юрій Вознюк, його кум і бізнес-партнер дружини нардепа Руслан Шевчук та керівник райдержадміністрації Володимир Пилипчук

До речі, щодо теперішньої дружини народного депутата Вознюка, заради якої він покинув свою першу дружину та трьох неповнолітніх дітей. Зоряна Вознюк також готується посісти важливу посаду. Тепер, за нашою інсайдерською інформацією, вона збирається балотуватися на посаду голови Обарівської об’єднаної територіальної громади.

Таким чином, всі ключові посади у Рівненському районі контролюватиме бізнес-родина Юрія Вознюка. А значить, для дітей у 153-му виборчому окрузі ще багато буде зроблено і зароблено на цьому, відповідно, буде немало.

Чи знає про це Петро Порошенко — питання, очевидно, риторичне…

Ольга КОВАЛЬЧУК 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також