Як у Рівному відзначали 29-й День Незалежності України (ФОТО/ВІДЕО)

3232 0

Ми у соцмережах:

Як у Рівному відзначали 29-й День Незалежності України (ФОТО/ВІДЕО)

Незважаючи на карантин, скориставшись вихідним днем та гарною погодою, рівняни все ж висипали на вулиці святкувати День Незалежності, якій уже 29. Хоча не в такій кількості, як це було раніше, до пандемії. Та й не всі у вишиванках. В місті пройшло відносно небагато заходів.

 На кладовищі «Нове» пом’янули бійців, які загинули в АТО і ООС у війні за українську незалежність.

 

Вдова загиблого на Донбасі від ран військового В’ячеслава Мірошника Любов Шелкович написала:

«Як завжди, виплакалась біля щитів...та дякуємо нашій мерії за те,що є можливість згадати тих, завдяки кому ми можемо святкувати незалежність нашої України… На захист встають мужні, а без волі і гідності наше життя не варте. Люблю тебе,завжди любила моя країна!!»

Також на майдані пройшла вулична інсталяція «Ціна незалежності». Там біля підніжжя пам’ятника Тарасу Шевченку виступали музиканти спершу оперативного командування «Захід», а потім Рівненського міського будинку культури.

Охочі мали безліч фотозон для чудових знімків. А ще – можливість помилуватися працюючими фонтанами. За кінотеатром також виставили кілька лотків вуличні торговці, але з масштабами колишнього ярмарку в цей день було не прирівняти.

Рівняни ховалися в тіні від ясного сонця. А дехто – під газетою.

До Дня Незалежності України у Рівному запрацювала тематична виставка "Від Дня Незалежності до Дня міста" на подвір’ї Рівненського обласного краєзнавчого музею. Відбулося відкриття експозиції майстерні етнобрендів Ладомирії з міста Радивилів. Це два верстати, на яких майстрині виготовляють зразки одягу та їхні вироби.

Також на території музею представлена виставка рівненської художниці Інни Харчук.

270 учасників з Рівного, області, всієї України, а також Вірменії та Польщі стали учасниками онлайн-забігу у вишиванках «Rivne Patriotic Run 2020». Учасники долали дистанцію на вибір 3 км або 10 км.

Тим часом на Лебединці можна було помилуватися на театр живих скульптур «Галатея», послухати музику і просто придбати кульку в дівчини на візку.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також