У Рівному волонтери створили броньовик для ЗСУ (ВІДЕО)

948 0

Ми у соцмережах:

У Рівному волонтери створили броньовик для ЗСУ (ВІДЕО)

У Рівному волонтери власноруч створили броньований автомобіль на основі Hummer, його планують передати для ЗСУ.

Ініціатор проєкту Андрій Друзенко розповів Суспільному, що про потребу таких авто повідомили самі військові.

Провели перше випробування броньованої машини 1 серпня. Тест-драйв проводив автомеханік Петро Гай:

- Зрівняється з "кубіком", керування дуже легке, підсилювач керма. Двигун був 2,8, став трьохкубовий, турбований дизель. Розхід солярки — 10-12 літрів на швидкості по трасі 110 кілометрів.

Зі слів чоловіка, як прототип вони використовували Hummer. Розробка та збір авто зайняли 4 місяці, вага машини — 4 тонни.

Петро Гай має 20-річний стаж автомеханіка. Каже, від початку широкомасштабного вторгнення почав робити авто для ЗСУ як волонтер. За цей час його команда зібрала три багі, якими вже користуються бійці аеророзвідки ЗСУ. Зокрема використовують їх для евакуації поранених бійців.

Цю машину планують передати бійцям після всіх випробування на міцність, ще одне авто — на етапі збору.

 - У  машині є люк, все прораховано, є корзина зверху — це для того спорядження, яке використовує розвідка, і позаду також, щоб можна було швидко втекти. Тому що ворожі сили вже навчилися вичисляти наших, хто керує дронами,розповів волонтер Андрій Друзенко.

Цей автомобіль також планують укомплектувати кондиціонером та камерою нічного бачення. Собівартість такої машини орієнтовно 20 тисяч доларів, профінансував проєкт Андрій Друзенко разом з іншими меценатами:

- Тут більше броні пішло, тут і низ броньований, і верх. Пішло 9 тисяч доларів тільки броні. Це сертифікований матеріал, ми знайшли фірму, яка возить в Україну. Перед тим вони нам вислали маленький шматочок, ми його дали на випробування на полігон — 7,62 його не пробив. Тоді вже замовили на всю машину і так само вікна виготовили у Дубні.

Аби робити більше таких автомобілів, волонтери планують звернутися у Міноборони, додав волонтер:

- Хотілося б, щоб цей проєкт не залишився на тому, що це буде один єдиний екземпляр. Тому що в нас немає стільки коштів, щоб їх клепати кожен місяць і робити безкоштовно — будемо виходити на Міністерство оборони.

Крім цього, волонтери хочуть зробили броньовану машину для евакуації поранених.

Читайте також: На баггі — під Білорусь 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також