Як у селі на Поліссі роблять бізнес на малині (ВІДЕО)

1868 0

Ми у соцмережах:

Як у селі на Поліссі роблять бізнес на малині (ВІДЕО)

У селі Чемерне місцеві жителі вирощують малину на власних земельних ділянках для продажу. Розвивати бізнес почали чотири роки тому, коли кілограм ягоди коштував понад 100 гривень.

Садівник Іван Савчик вирощує малину четвертий рік. Перші кущі посадив на 20 сотках, а наразі збільшив площу в тричі. Ввесь урожай чоловік продає. Він розповів Суспільному, що  цей бізнес популярний серед односельців:

- Ось таку ягоду забираємо. Це дуже гарна ягода. Збираємо малину через день, бо через два вона дуже спіла й ми її не беремо, а просто викидаємо. 

Іван Савчик зазначив, що сезон збору малини тільки розпочався. Він триватиме приблизно три місяці, до перших морозів:

- Можна збирати й збирати, поки мороз не вдарить. Перший мороз все – зупиняється збір. Продаємо малину й в Рівному, й в Олевськ возимо. Де прийнятна ціна, хто пропонує кращу, туди й веземо.

Доглядає за малиною чоловік самостійно. Інколи наймає для роботи односельців. Вирощування ягоди потребує постійних фінансових вкладень — від цього залежить якість врожаю, пояснив Іван Савчик:

- Її потрібно кропити. Це ж не те що посадив — і все. Крапельну систему потрібно поставити. Це треба між рядками косити, полоти. Щоб, щось мати, то працювати потрібно.

Садівник цього року очікує на добрий врожай і прибуток. За його даними, оптимальна ціна для продажу малини складає 60 гривень за кілограм:

- Торік ми трохи вклали й не вернули те, бо ціна була 30-40 за кілограм. Якщо в цьому році буде ціна хоча б по 60 гривень за кілограм, то й за минулий рік трохи вернемо. А врожай буде, якщо будем вкладатись. 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також