Як Україна виходитиме з карантину

1717 0

Ми у соцмережах:

Як Україна виходитиме з карантину

Вихід з карантину буде складатися з п'яти етапів, перший з яких має розпочатися з 11 травня.

 Про це повідомляє прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Він зазначив, що, базуючись на цифрах і розрахунках Національної академії наук України, Кабінет Міністрів має підстави говорити про те, що зростання приросту хворих, яке можна назвати наступним піком, очікується з 3 по 8 травня.



«З 11 травня, я сподіваюся, ми розпочнемо перший етап виходу з карантину, коли ми послабимо певні обмеження, починаючи з можливості відвідувати парки, сквери. Дамо дозвіл на роботу магазинів оптової і роздрібної торгівлі непродовольчими товарами тощо», – сказав очільник Уряду.

За його словами, наступний етап виходу з карантину – це той етап, коли почне знижуватися рівень захворюваності і почнуть вивільнятися від хворих медичні заклади.

«Третій, четвертий і п'ятий етапи – це фактично завершення карантину. Крім цього є так звані червоний, помаранчевий, жовтий, зелений рівні – це коли ми зможемо розумними заходами управляти в тих точках, де виникають спалахи. Це окремі території, міста, області, райони», – зазначив Денис Шмигаль.

Він також повідомив, що вже є розуміння того, як поетапно буде запускатися громадський транспорт та з якими обмеженнями Україні доведеться жити.

«Це так звана «економіка недоторканності»: соціальна дистанція, засоби індивідуального захисту і, відповідно, ті обмеження, в яких ми живемо вже сьогодні і будемо змушені жити в цьому році точно, можливо, й в наступному», – зазначив прем'єр-міністр.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також