Як відправити дитину на навчання до Польщі після 9 класів

773 0

Ми у соцмережах:

Як відправити дитину на навчання до Польщі після 9 класів

Як відправити дитину на навчання до Польщі після 9 класів

Ви мрієте щоб ваша дитина поїхала навчатися за кордон? Ви твердо впевнені що це його шанс кардинально змінити своє життя і знайти в майбутньому престижну роботу. Тоді саме час замислитися над питанням чи варто чекати закінчення школи та отримання атестата про повну загальну середню освіту в Україні. Адже сьогодні можна поїхати на навчання до Польщі навіть після 9 класу. У школах, ліцеях та технікумах українці можуть продовжити свою освіту безкоштовно та отримати атестат про повну загальну середню освіту європейського зразка. З отриманим атестатом можна буде вступати до польських вищих навчальних закладів на загальних підставах з усіма іноземними абітурієнтами. Однак, у вас буде головна перевага перед іншими претендентами на місце в університеті. За час навчання в школі, ліцеї чи коледжі ви зможете досконало вивчити польську мову, ознайомитись з оточенням і традиціями країни. Це буде великим бонусом. Ви зможете навчатися в університеті на польській, а не англійською мовою, що дозволить значно скоротити фінансові витрати на навчання.

Перед батьками обов'язково виникне питання, як оформити документи для того щоб дитина могла навчатися в Польщі після 9 класів. Це можна зробити двома способами. Можна оформляти та подавати документи самостійно. У цьому випадку вам самим прийдеться ходити по інстанціях щоб зібрати та оформити всі необхідні документи. Потім разом з дитиною ви їдете до Польщі, бо до 18 років діти можуть перетинати кордон тільки в супроводі батьків або опікунів. Проходьте співбесіду в обраному навчальному закладі. Якщо вас і представників школи все влаштовує, то ви залишаєте документи та з початку нового навчального року ваша дитина починає вчитися в Польщі. Все це може зайняти багато часу і сил.

Другий варіант — скористатися послугами сертифікованого агентства, наприклад Slavic Languages Center в Києві. Ви можете бути впевнені, що збір і оформлення документів на безкоштовне навчання в Польщі після 9 класу з slavic-center знаходяться в руках професіоналів. Середня освіта в Польщі стане доступна вашому сину чи дочці. Тут вам допоможуть не тільки з оформленням і подачею документів. Кваліфіковані фахівці підберуть навчальний заклад, який буде відповідати всім побажанням і запитам вашої дитини. За польським законодавством громадяни України користуються правом отримання середньої освіти на тих же умовах, що і громадяни Польщі — безкоштовно. Наявність українського свідоцтва про неповну середню освіту є підставою для зарахування вашої дитини на вільні місця, що залишилися після зарахування польських громадян.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також