Як вибрати акумулятор для вантажівки?

469 0

Ми у соцмережах:

Як вибрати акумулятор для вантажівки?

Критерії для підбору акумуляторів для вантажного транспорту. ⏩ Різниця між АКБ, які встановлюються в легкових авто та у вантажівках.

Зазвичай, на тягачах використовуються АКБ 225 Ач, на менш потужних вантажівках від 110 до 220 Ah. Проте, в процесі вибору варто враховувати не тільки цей показник. Варто звернути увагу на додаткові критерії, які потрібно враховувати під час покупки. В статті пропонуємо розглянути їх детальніше, та зрозуміти, чим відрізняються АКБ для вантажівок.

 В чому різниця між акумулятором для легкового авто і вантажівки?

Перш ніж підібрати нову запчастину, варто дізнатись про неї більше інформації. Зокрема, чим вона відрізняється від батарей легкових машин. Відмінності полягають в декількох аспектах:

  • габарити (вантажні АКБ мають збільшені розміри);
  • пусковий струм (значення набагато вищі);
  • довший період експлуатації.

Важливим аспектом також є внутрішня частина акумуляторів. Пристрої для вантажівок мають більшу кількість пластин, свинцеві решітки, матеріал з високим рівнем очищення, а також збільшений обсяг електроліту. Все це потрібно для того, щоб під час поїздок всі електронні пристрої вантажівок функціонували на стабільній основі. Важливо, що це є запорукою безпеки на дорогах та зниження ризиків виникнення аварійних ситуацій.

Окремо варто розглянути різновиди. Наприклад для вантажівок з великим показником вантажопідйомності кращим рішенням стануть свинцево-кальцієві (гібридні) акумулятори. В малотонажних транспортних засобах можна встановлювати батареї свинцево-кислотного типу.

На які критерії потрібно орієнтуватися під час вибору акумуляторів для вантажівок?

Головним орієнтиром в цьому випадку є показник ємності. Проте, недостатньо знати тільки цю цифру. Щоб підібрати ідеальний пристрій, варто звернути увагу на наступні фактори:

  • Полярність. Характеристику потрібно обов’язково перевірити під час придбання, адже відсутність сумісності перешкоджає правильній роботі АКБ.
  • Габарити. Потрібно обирати акумулятор, який поміститься у відсік, призначений для нього.
  • Об’єм двигуна. Чим він більший, тим вищий показник пускового струму потрібен. Недостатньо потужний АКБ не зможе забезпечити необхідний рівень напруги для повноцінного функціонування електроніки вантажівки.
  • Характеристики АКБ. Експерти підкреслюють, що власники вантажівок можуть сміливо купувати пристрої з трохи вищими показниками, ніж вказані в технічному паспорті. Категорично не рекомендується вибирати батарею з нижчими значеннями. Це створить низку проблем під час експлуатації.

Крім цього, потрібно враховувати інтенсивність експлуатації. Якщо плануються поїздки на дуже далекі відстані та на дорожньому покритті низької якості, тоді варто розглянути гелеві різновиди. Для експлуатації середньої інтенсивності можна підібрати звичайні свинцево-кислотні моделі. Якщо все одно виникають труднощі в процесі вибору, тоді варто проконсультуватися з досвідченим менеджером магазину автозапчастин.

"Джерело: akb-plus.com"

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також