Як вибрати букмекерську контору: 7 порад початковому і кращі БК для старту

405 0

Ми у соцмережах:

Як вибрати букмекерську контору: 7 порад початковому і кращі БК для старту

При виборі букмекера для ставок на спорт перед гравцем постає дилема, як знайти надійну компанію з вигідними умовами. Самі букмекери в рекламі роблять упор на яскраві акції і бонуси за реєстрацію. Ми ж вважаємо ці достоїнства вторинними. У статті ми розповімо, на що насправді потрібно дивитися при виборі БК, щоб не бути обдуреним і не переплачувати зайву комісію з кожною ставкою. Також ми підібрали найкращі букмекерські контори для ставок 2021 року.

Ми склали коротку інструкцію про те, як знайти підходящу для себе БК. Ось сім головних питань, які потрібно задати при виборі першого букмекера для ставок на спорт:

• Наявність ліцензії.

• Вигідність коефіцієнтів і маржа.

• Доступні для ставок види спорту і результати.

• Відгуки про виведення коштів.

• Термін роботи.

• Бонуси для нових клієнтів.

Наявність ліцензії

Ми рекомендуємо робити ставки тільки в легальних букмекерських компаніях. Перевага легальних БК - в надійності. Нелегальні букмекери заборонені, тому дзеркала їх сайтів рідко існують більше одного-двох днів. До того ж на них не поширюються закони - нелегальна БК може в будь-який момент закритися назавжди і не виплатити виграш. Є й проблеми з підтримкою різних мов - зазвичай в нелегальних конторах інтерфейс сайту англійською мовою, а техпідтримка не знає українську чи російською.

Легальні БК складаються в саморегульовані організації букмекерів, які контролюють дотримання законів її учасників.

Всі легальні букмекери мають ліцензію на роботу. Зазвичай на сайті БК знаходиться відсканована копія ліцензії - найчастіше її розміщують в розділі документації в нижній частині сайту або в особистому кабінеті. Якщо ліцензії на сайті немає, то перевірте БК по реєстру саморегулівних організацій букмекерів

Легальні букмекерські компанії розраховуються з клієнтами через ЦУПІС - центр обліку та переведення інтерактивних ставок. Він виступає посередником між гравцями і БК при проведенні платежів - букмекер не має доступу до ваших платіжним даними, тому вони залишаться в безпеці. Також у ЦУПІС є спеціальний компенсаційний фонд, який формується за рахунок внесків членів СРО. Якщо у БК будуть проблеми з грошима, то гравці отримають виграш з цього фонду.

Розмір компенсаційного фонду в обох СРО приблизно дорівнює і становить понад 500 млн.

Вигідність коефіцієнтів і маржа

Коефіцієнт - це число, від якого залежить виграш. Щоб розрахувати розмір виграшу, потрібно помножити коефіцієнт на суму парі. Вигідність коефіцієнтів залежить від маржі.

Маржа - це комісія букмекера, яка закладена в коефіцієнти. Чим вище маржа, тим нижче коефіцієнти і виграш гравця.

Доступні для ставок види спорту і результати

При виборі букмекерської контори звертайте увагу на розпис. Розпис - це кількість варіантів для ставки на один матч. Деякі БК воліють насичувати лінію різноманітними турнірами та видами спорту, але не піклуються про те, щоб дати клієнтам великий вибір подій.

Наприклад, в одній БК може бути 20 різних турнірів з одного виду спорту, але все по 10 варіантів для ставки на зустріч: результати, тотали, фори. Інша БК запропонує менше турнірів, зате більше подій в матчі.

Відгуки про виведення коштів

Відгуки - один з головних критеріїв при виборі букмекерської компанії. Навіть легальні букмекери іноді грішать неправильним розрахунком подій або затримкою виплат. Щоб знайти всі недоліки конкретної БК, потрібно довго користуватися її послугами, тому жоден огляд не розкаже більше, ніж кілька сотень відгуків постійних клієнтів.

Найпопулярніші сайти з відгуками про БК - «Bookmaker Expert». Сайт співпрацює з букмекерськими компаніями та виступають посередниками у вирішенні спірних питань. На них клієнти залишають відгуки і скарги, які розглядаються адміністрацією. Найчастіше за відгуками клієнтів можна скласти повну картину про БК і дізнатися про ключові недоліки контори.

Термін роботи

Кількість років на ринку - найочевидніший показник надійності і хорошої репутації. Якщо вибрати букмекера з терміном роботи понад п'ять років, він з більшою ймовірністю буде вчасно виплачувати виграш і оперативно вирішувати спірні ситуації.

Мінус старих компаній - висока маржа. Зазвичай в таких БК вже є сформована база постійних клієнтів, які звикли ставити саме в цій конторі і не планують йти. Тому компанія може знижувати коефіцієнти, не побоюючись відтоку гравців.

Нові підприємства, навпаки, пропонують вигідні умови і високі коефіцієнти для клієнтів. Так вони намагаються залучити якомога більшу аудиторію. Недолік нових компаній - відсутність запасу міцності під час криз. Якщо у БК будуть проблеми, то вона може закритися, бо не має достатньої фінансової забезпеченості.

Бонуси для нових клієнтів

Майже всі букмекерські компанії пропонують бонуси при реєстрації. Бонуси можуть бути фрібетамі (безкоштовними ставками) або додатковими грошима плюсом до першого поповнення рахунку.

При виборі БК звертайте увагу не на суму бонусу, а на умови його виведення. У більшості випадків для отримання бонусу потрібно його відіграти - проставити на парі з певним коефіцієнтом. Найчастіше розмір відіграшу залежить від суми першого депозиту.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також