Як вибрати гарне вино

1007 0

Ми у соцмережах:

Як вибрати гарне вино

Вино вважається універсальним напоєм, доречним з будь-якого приводу і нагоди. Воно чудово доповнить святкову трапезу, спонтанну вечірку, вечеря в тісному сімейному колі, пікнік на природі або романтичний вечір.

Вина тихі і безалкогольні вина вважаються універсальним напоєм, доречним з будь-якого приводу і нагоди. Вони чудово доповнять святкову трапезу, спонтанну вечірку, вечерю в тісному сімейному колі, пікнік на природі або романтичний вечір.

Сьогодні в магазинах представлена величезна кількість різних вин. Щоб вибрати якісний смачний напій, досить звернути увагу на кілька нюансів.

Інформація на етикетці

Уважно вивчивши етикетку на пляшці, можна почерпнути багато корисної інформації і зробити перші висновки про якість напою:

— Назва виробника. Його зазвичай вказують на лицьовій стороні етикетки. Винокурні, які виробляють якісний продукт і дорожать репутацією, не соромляться свого імені. Тому своє ім'я друкують великими літерами. Якщо ж назва вказана дрібним шрифтом десь в нижній стороні етикетки, велика ймовірність, що якість напою залишає бажати кращого.

— Сорт винограду. Кожен сорт має особливі характеристики. Якщо вина купажовані, виробник зазвичай вказує весь список сортів. Винятком є вина Франції, де якість напоїв згідно із законодавством регламентується регіонально.

— Рік врожаю. На пляшці з хорошим вином обов'язково вказують рік, в якому було зібрано виноград. Якщо ж на етикетці немає ніякої інформації про дату збору, то напій є результатом роботи хіміків або розведеним водою концентратом.

— Пробка може бути з пластику або з дерева, але вона обов'язково повинна бути цілою. Сомельє рекомендують віддати перевагу дерев'яним варіантам. Відкривши пляшку, обов'язково понюхайте пробку. Якщо відчувається затхлий або неприємний запах, значить, напій зіпсований.

Колір вина

При виборі слід керуватися таким правилом, з часом білі вина набувають більш насичений колір, а червоні навпаки стають світлішими. Напій повинен бути прозорим без плівок або каламуті. Вина оранжевого, цегляного або бурого кольору не залежно від року виробництва краще обходити стороною.

Осад в пляшці

Для того щоб перевірити чи є осад у вині, пляшку різко перевертають вниз горлом. Робити це необхідно на світлі. Велика кількість осаду говорить про низьку якість напою. У деяких винах Нового Світу може бути невелика кількість винного каменю. Якщо напій якісний і зроблений з дотриманням усіх технологій, то при збовтуванні він повинен швидко опуститься на дно пляшки.

603753bcdd14a.jpg

Вибираємо магазин

У супермаркетах і магазинах «біля будинку» знайти по-справжньому гарне вино складно. Тут представлені переважно недорогі напої. Якщо ви хочете купити по-справжньому гідне вино, краще відправитися в спеціалізований бутик або виномаркет.

Наприклад, мережа виномаркетів Vintage пропонує більше 3000 найменувань вина і міцного алкоголю. А якщо у вашому місті немає фірмового магазину цієї мережі, завжди можна замовити вино через інтернет на сайті Vintagemarket.com.ua. Тут вас чекають досвідчені сомельє-консультанти, величезний вибір напоїв, вигідні акції і накопичувальні знижки. А також безкоштовна доставка в усі регіони України (при замовленні від 500 грн).


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також