Як вибрати коляску?

2603 0

Ми у соцмережах:

Як вибрати коляску?

Є діти, які вередують в ліжечку, але з легкістю засипають тільки в колясці. Деякі малюки на прогулянках часто застуджуються. Молоді мами скаржаться на незручність і тяжкість дитячих пристосувань. На що звернути увагу при виборі коляски?

Правильно - дізнатися про можливості пристроїв різних видів задовго до народження дитини. Переосмислити прочитану інформацію, щоб витратити гроші на кращий для себе варіант. Ви можете придивитись яскраві моделі тут.

Як вибрати коляску дитини? Перелік важливих критеріїв

Ринок товарів для дітей рясніє пропозиціями про покупку різноманітних колясок. Точка відліку - визначення суми, яку молоді батьки можуть виділити з сімейного бюджету.

Важливий фактор при виборі - термін передбачуваного використання пристосування. Якщо плануєте привчати дитину до самостійності, вибирайте пристрої, призначені для прогулянок з дітьми віком до одного року. Є конструкції, розраховані на поїздку з малюком від моменту народження до трьох років.

При покупці враховуйте час появи малюка на світ. Для хлопців, народжених в холодний період року, фахівці рекомендують вибирати більш теплі і місткі моделі.

До особливостей конструкції зимових колясок відносять:
- глибокі і широкі люльки;
- дно з щільної фанери;
- високі колеса з гумовими шинами;
- прокладки з щільного утеплювача.

Недолік виробів, призначених для зими, осені і весни, - значну вагу. Обтяжені моделі висувають високі вимоги до якості амортизаторів, кріплень і коліс. На ці параметри зверніть особливу увагу.

Коли настає тепла пора, укладіть малюка в дитячий транспорт полегшеної конструкції. У травні встановіть сонцезахисний козирок, щоб захистити ніжну шкіру малюка від ультрафіолетових променів. Влітку новонароджена дитина добре відчуває в колясці з вентиляційними отворами.

Який розмір коляски підійде для новонародженого?

Визначальний критерій для покупки - габарити дитячого транспорту. Пристосування має проходити в усі отвори, з якими зустрічаються батьки при підготовці, гулянні і повернення додому.

Людина з вантажем повинен вільно увійти і вийти в двері:

- ліфта, під'їзду, тамбура, транспорту;
- магазина, аптеки, пункти видачі дитячого харчування;
- автомобіля, при поїздках в поліклініку або приміське селище.

З урахуванням габаритів транспорту, заздалегідь плануйте місце зберігання коляски для новонародженого людини. Виходите з зручності використання і безпеки. Виберіть оптимальний варіант: в квартирі або на сходовому майданчику. Головне, щоб при розкладанні і транспортуванні коляски на перший поверх, мама не відчувала труднощів. Рекомендація досвідчених батьків: не зберігати виріб у під'їзної двері.

Якщо відштовхуватися від зручності транспортування, кращий вибір - компактні і складаються моделі:

- трансформери;
- прогулянкові кошти, зокрема, коляски-тростини.

Менше вимог, якщо шлях пролягає по хорошому дорожньому полотну: асфальтованому або забетоновані. В цьому випадку для прогулянок з новонародженим купуйте вироби з невеликими колесами.

Яка конструкція коляски корисна для малюка?

Основних критеріїв якості два: безпека немовляти і зручність використання транспорту батьками. Для правильного розвитку скелета дитини необхідна добре продумана конструкція. Лікарі рекомендують: ложе новонародженого людини повинно бути помірно твердим. Гнучкий пластик, картонне або тканинне дно - найгірший вибір.

Ніжна шкіра дитини потребує захисту від негоди, сонячних променів і укусів комах. Купуйте вироби з накидками, москітні сітки, дощовиками і парасолями.

З метою гасіння струсів люльки при їзді по нерівних дорогах, транспортний засіб обладнують амортизаторами. Вивчіть каталог з моделями, які мають багаторівневі системи або виберіть ресори.

Щоб новонароджений дитина не вивалився під час прогулянки, вибирайте коляску, оснащену ременями безпеки. Коли немовля навчиться ходити, важливу роль відіграватиме підніжка. Вироби зі сходами страхують дитину від падіння при самостійному підйомі з коляски.

Що цінують дорослі в дитячій колясці?

Крім безпеки дитини, в пріоритеті батьків - практичність, швидкість складання пристрою і ефективність використання.

На плечах непрацюючої жінки лежить все домашнє господарство. Тому виходи на вулицю з новонародженою дитиною жінка поєднує із закупівлями. Щоб малюк довше перебував на свіжому повітрі, бере з собою їжу, питво і іграшки.

Вибір практичних мам - конструкції, в яких є:

- кошика для зберігання покупок;
- знімні сумки для продуктів.

Важливий критерій - наявність гальм і стійкість конструкції. Ці здібності відповідають за події:

- подолання крутих підйомів і з'їзд з пандусів;
- збереження нерухомості під час стоянок на рівній і похилій місцевості.

Купуйте моделі з великими колесами: вони забезпечують кращу прохідність по бездоріжжю.

Яку краще коляску вибрати: класичну, трансформер, універсальну або прогулянкову? Дізнайтеся, якими достоїнствами і недоліками володіють основні різновиди колясок.

Вибір класичного виду транспорту для прогулянок з новонародженим.

Гідність коляски класичного типу - простора люлька, горизонтально розташоване тверде дно, надійний захист від негоди і ультрафіолету. Крестовое шасі з м'якою підвіскою дозволяє заколисувати малюків плавними рухами. Виберіть класичний тип транспорту, і вам не доведеться нахилятися до новонародженого під час прогулянок.

Базова модель призначена для немовлят до 7-8 місяців. Далі необхідно купувати коляску прогулянкового виду. Виробники випускають поліпшені класичні конструкції: з знімною люлькою і додатковим блоком. Це дозволяє вивозити на вулицю малюка, який навчився сидіти.

У пристрої транспортного засобу передбачені два місця для зберігання дрібних предметів. Мобільний варіант - знімна сумка, укріплена на ручці, стаціонарний - корзина, розміщена на рамі між чотирма колесами. Коли коляска не потрібна, люльку знімають.

Вибирайте класичний вид коляски, якщо для вас не мають значення громіздкі розміри і велику вагу (15-20 кг). Важливе застереження: під час прогулянок з підрослими дітьми не можна відволікатися. При недогляд немовлята часто падають з високо розташованих прогулянкових сидінь і травмуються.

Плюси і мінуси при виборі колясок-трансформерів

Перевага моделей цього виду полягає в маневреності виробів, безпеки, компактності, економічності (при далекоглядне планування). Особливості конструкції - можливість швидкого складання та розкладання.

Великі колеса допомагають з легкістю з'їжджати і заїжджати на парапет, пандус, ступені. Гумовим покришок не страшні тріщини і вибоїни в асфальті. Завдяки регульованим амортизаторам, новонароджена дитина не відчуває дискомфорту, коли мама везе коляску з неякісного дорожнього полотна.

Вибирайте трансформер, якщо плануєте:

- використовувати коляску до двох або трирічного віку дитини;
- возити новонародженого двома способами: вперед особою і зверненим до батьків (цю можливість забезпечує перекидна ручка);
- поєднувати два в одному: транспорт для літа і холодних періодів;
- не купувати додаткових аксесуарів: в базовий комплект входять: дощовик, знімна сумка, полог, конверт-переноска.

Зворотний бік достоїнств - недоліки:

- відсутність жорсткого дна;
- складності в управлінні, коли ручка відкинута;
- тіснота, коли холодно і новонароджена дитина сильно закутаний.

У порівнянні з прогулянковими варіантами, трансформери більш важкі та громіздкі.

Тонкощі вибору універсальні коляски: переваги і недоліки

Цінність модульного типу коляски - багатофункціональність використання, тверде дно, економія з урахуванням перспективи. Призначення транспортного пристрою - для дітей з моменту народження до 2-3 років.

Особливість конструкції: на жорсткій рамі по черзі зміцнюють різні блоки. Подібно трасформери, виробники пропонують два варіанти: 2 в 1 і 3 в 1.

В універсальній конструкції в базову комплектацію входить:

- люлька для сну новонародженого;
- прогулянковий блок для сидіння.

Покращений варіант - 3 в 1 - відрізняється наявністю додаткового модуля - автокрісла, розрахованого на дитину до одного року.

Залежно від моделі, каркаси оснащені:

- трьома і чотирма колесами;
- маленькими і великими шасі;
- жорстко укріпленими і поворотними елементами.

Кращою прохідністю і маневреністю мають коляски з високими колесами. Недарма ці моделі порівнюють з усюдиходами. Широкі гумові покриття долають будь-які перешкоди.

Безсумнівний плюс модульної конструкції: завдяки просторому і жорсткого каркаса, тіло малюка приймає анатомічно правильне положення. Виберіть універсальний вид, щоб взимку малюкові було тепло і комфортно.

Прогулянкові коляски і моделі «тростини»

Перевага прогулянкових колясок - мала вага, компактність, регульована спинка, легкість трансформування. Призначення - для прогулянок з дітьми, які навчилися сидіти. Вибирайте пристрій з урахуванням фізичних даних дитини: для повного і високого малюка купуйте більш містку конструкцію.

У категорії прогулянкових колясок кращі моделі мають відкидні ручку, гальма, ремені безпеки, а також накидки, що захищають ноги дитини від бризок і сльоти.

Для холодної пори прогулянкові пристрою непридатні. Триколісні моделі, особливо, з малими скатами, складно вкотити на пандус в метро, магазин, під'їзд.

Коляски-тростини - різновид прогулянкових пристроїв. Купуйте моделі «тростини», якщо головними факторами вибору є компактність і малу вагу. У складеному стані ширина транспортного пристрою 20-30 см.

Якщо орієнтуватися на зручність і швидкість складання, то «тростини» - кращий тип пристрою. Ці якості особливо важливі, коли мама з новонародженою дитиною на руках входить в громадський транспорт.

Прогулянки з новонародженим - це щасливі хвилини спілкування для дитини і батьків. Головне, щоб радість не затьмарила досада через неправильне вибору коляски.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також