Як вибрати котушки для спінінга новачкам?

1149 0

Ми у соцмережах:

Як вибрати котушки для спінінга новачкам?

Головний атрибут будь-якого спінінгового вудилища - грамотно підібрана котушка. Від її технічних характеристик і можливостей в цілому безпосередньо залежить подальше виважування трофея, який попався на гачок.

Перше, на що слід звернути увагу - це матеріал моделі. Виходячи з цієї класифікації, слід розглянути два можливих варіанти:

1. Пластмасові пристрої - ідеальне рішення для лову ультралайтовим вудилищем. Такі моделі додатково не обтяжують снасть, так як характеризуються відносно невеликою вагою.

2. Металеві пристрої підійдуть в разі «полювання» на великих дистанціях. На офіційному сайті магазина «УКеса» ukesa.com.ua/katushki кожен рибалка має можливість підібрати міцні моделі для риболовлі. Адже міцність снасті моделі - запорука цілісності її барабана. Навіть наявність невеликого пошкодження здатне негативно позначатися на подальшому закиданні снасті.

При виборі певного розміру пристрою, важливо орієнтуватися на товщину волосіні або шнура, який рибалка буде використовувати. В цьому випадку працює логічне правило: чим товще волосінь або шнур, тим більше розмір котушки.

Фрикціон і плавний хід котушки

Таке популярне поняття, як «плавність ходу», безпосередньо залежить від певної кількості підшипників. За рахунок таких важливих деталей здійснюється:

  • плавний і легкий хід всього пристрою;

  • можливість позбутися люфтів;

  • тривала експлуатація деталей, що труться між собою.

Новачок повинен пам'ятати, що головну роль грає не максимальна кількість підшипників, а те - куди виробник їх встановив. Щоб досягти плавності ходу досить звернути увагу на моделі, в яких підшипники встановлені в ролику, що укладає волосінь, і на катушечній осі.

Функція фрикційного гальма є вкрай необхідною в тому випадку, якщо рибалка буде використовувати тонку волосінь для «полювання» на трофейні екземпляри. Представлена система здійснює підбурювання волосіні за умови, що риба починає виконувати різкі ривки. Це допомагає зберегти снасть в цілісності і не втратити бажаний улов.

При використанні такої системи буде потрібно виконати її правильну настройку - від цього фактора безпосередньо залежить подальший результат риболовлі і, комфорт рибалки в процесі застосування снасті. Буде потрібно відшукати необхідну «тонку грань», в умовах якої фрикційне гальмо буде моментально спрацьовувати за мить до розриву волосіні. Досягти ідеального балансу допоможуть моделі від перевірених та популярних брендів.

На правах реклами


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також