Як вибрати ламінат

783 0

Ми у соцмережах:

Як вибрати ламінат

Кожен з нас рано чи пізно стикається з необхідністю вибору підлогового покриття в свій новий будинок чи квартиру. Якщо Ви зупинили свій вибір на ламінаті, вітаємо Вас! Адже це чудовий матеріал, що відрізняється зручним монтажем, вологостійкість, надійністю, довговічністю і високою зносостійкістю.

Але який ламінат краще вибрати? Як вибрати ламінат, за якими критеріями? Адже існує безліч різних виробників, колекцій, три класи зносостійкості. Нарешті, кожна модель орієнтована під певний дизайн інтер'єру приміщення, тому потрібно вибрати таку модель, яка добре впишеться в цей дизайн.

Перед тим, як вибрати ламінат, слід звернути увагу на кілька факторів щодо приміщення, де він буде покладений:

• Ступінь навантаження на підлогу.

• Рівень вологості в приміщенні.

• Прохідність.

• Наявність системи «тепла підлога».

Всі ці фактори визначають вимоги до ламінату, який Вам необхідно купити. Відповіддю на питання «який ламінат краще вибрати?» буде: ту модель, яка підійде під конкретні умови експлуатації. Після того, як Ви ознайомилися з паспортними характеристиками цього покриття, Вам буде легше зробити вибір.

А тепер більш докладно розглянемо, який ламінат краще вибрати для тих чи інших видів приміщень.

Ламінат для житлової кімнати

Перш ніж вибирати ламінат для кімнати, Вам слід визначитися з дизайном інтер'єру, оскільки колірний відтінок ламінату повинен ідеально гармонізувати з відтінком шпалер, меблів і ін. Важливим показником для житлової кімнати є звукоізоляція. Якщо Вам набрид шум, що виходить від сусідів знизу, виберіть собі звукоізолюючу підкладку.

Можливо, хтось скаже, що для житлової кімнати, наприклад для спальні або вітальні, краще підійде паркетна дошка? Однак витрати на догляд за паркетом вище, та й саме це підлогове покриття набагато дорожче ламінату. Якщо його неправильно змонтувати, то при ходінні по паркету буде чути неприємний скрип. Якщо порівнювати екологічність ламінату та паркету, паркет, безумовно, виграє, зате ламінат краще протистоїть високій вологості, стирання і крапкових навантажень. Нарешті, він дешевше, і за ним набагато простіше доглядати.

Вибір ламінату для кухні

Як відомо, на кухні рівень вологості вище, ніж, наприклад, у вітальні, спальні або коридорі. Для цього приміщення підходить екологічне, вологостійке і просте у догляді підлогове покриття. Крім керамограніта і плитки під ці вимоги потрапляє знову-таки ламінат, причому 32 і 33 класи зносостійкості. Для кухні краще вибрати ламінат, декоративний шар якого імітує поверхню дуба, адже на такій поверхні практично непомітні плями.

Ламінат для коридору

Яке підлогове покриття найкраще підійде для коридору: ламінат або лінолеум? Хоча лінолеум трохи дешевше, він володіє не настільки тривалим терміном експлуатації, в результаті Вам раніше доведеться ремонтувати або міняти підлогове покриття, і ніякої економії тут немає. Справа в тому, що для коридору характерна висока ступінь прохідності, тому пріоритетним покриттям буде найбільш зносостійке. Також за підлогою в коридорі необхідний більш частий догляд, а доглядати за ламінатом - простіше простого. Тому для коридору найкраще підійде ламінат 32, 33 і 34 класи зносостійкості (бажано, з гладкою поверхнею для спрощення догляду за ним).


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також