Як вибрати правильний розмір рами і коліс для дитячого велосипеда

277 0

Ми у соцмережах:

Як вибрати правильний розмір рами і коліс для дитячого велосипеда

Щоб вибрати велосипед дитині, з яким би вона повною мірою відчувала радість катання, потрібно визначитись із двома основними речами. По-перше, знати який тип відповідає її потребам. По-друге – як вибрати розмір рами дитячого велосипеда під її зріст. В інтернет-магазині Veliki.com.ua ви можете оглянути дитячі велосипеди 8-10 років різних конфігурацій та моделей з аксесуарами. Розглянемо докладно розмір рами і коліс, а також про індивідуальні параметри велосипедів.

Вибір правильної рами

Розмір рами дитячих і підліткових велосипедів у більшості виробників універсальний і збільшується прямо пропорційно діаметру колеса, тому з вибором потрібної «ростовки» легко визначитися згідно таблиці. При покупці слід орієнтуватися на нижню межу діапазону зростання, щоб був невеликий запас та велосипед підходив дитині за розміром ще кілька сезонів.

дитячі велосипеди 8-10 років

Велосипеди для дітей мають такі характерні особливості:

  • Маленький розмір: велосипеди для дітей зазвичай мають менший розмір, щоб відповідати зростанню та віку дитини. Вони можуть бути доступні в різних діаметрах коліс, наприклад 12, 16, 20 дюймів і т.д.
  • Низька висота підйому: розміри рам дитячих велосипедів мають низьку висоту підйому, щоб полегшити посадку.
  • Додаткові колеса: для велосипедистів-початківців дитячі велосипеди, як правило, комплектуються додатковими колесами для підвищення стабільності та допомоги в балансуванні.
  • Захист ланцюга та рульової колонки: дитячі велосипеди часто оснащені захистом ланцюга та рульової колонки, щоб запобігти контакту з рухомими частинами та забезпечити безпеку дитини.
  • Зручне сідло та кермо: велосипеди для дітей зазвичай мають зручне сідло та кермо, адаптовані для маленьких рук та м'якої посадки.
  • Яскравий та привабливий дизайн: дитячі велосипеди часто мають яскравий та привабливий дизайн із зображеннями популярних персонажів, що робить їх більш привабливими для дітей.

Розрахунок розміру рами

Одне з важливих правил, яке має дотримуватися — перебуваючи в положенні стоячи, велосипед між ніг, відстань від горизонтальної поверхні рами до промежини має бути не менше 5-10 сантиметрів. На це також впливає вік і зріст дитини для вибору дитячого велосипеда,щоб уникнути хворобливих травм при екстреному зістрибуванні з сідла. Але не рідко буває, що тулуб або ноги бувають коротшими. В даному випадку існує універсальна формула для розрахунку розміру рами:

  1. Виміряйте довжину ваших ніг
  2. Помножте отриманий результат на 0.56
  3. Розділіть отримане число на 2,54
  4. Отримане число буде розміром рами в дюймах.

Ця формула називається формулою Ейнштейна. Вона чудово працює для розрахунку гірських, міських та гібридних велосипедів. Для отримання розміру дорожніх і шосейних велосипедів достатньо до отриманого результату в дюймах додати 1 - 1,5 дюйми (або 2,54 - 3,8 см, якщо рама вимірюється в сантиметрах).

Як підібрати колеса

Не знаєте, як вибрати колеса для дитячого велосипеда, щоб підходили по зросту та віку? Тоді почнемо із класифікації. Дитячі та підліткові велосипеди класифікуються на підставі діаметра коліс, наприклад:

  • 12 дюймів – діаметр коліс велосипеда малюків віком до 3 років;
  • 16 дюймів – 3-5 років;
  • 20 дюймів – 5-9 років;
  • 24 та 26 дюймів – велосипеди для підлітків.

Вибираючи велосипед для дитини, потрібно виходити з 2-х основних критеріїв: зростання та фізичні дані дитини, які повинні відповідати велосипеду, а налаштування та регулювання механізмів – відповідати віку малюка на даний момент.

велосипед для дитини

Навіть і не думайте купувати велосипед на виріст — це не тільки небезпечно для здоров'я малюка, але і є марною тратою грошей, тому що дитина не зможе їздити двоколісним транспортом, який йому не підходить.

Порівнюючи сучасні велосипеди, можна зустріти різні назви для коліс однакового розміру (наприклад, найменування 700с та ISO 622мм відносяться до розміру 29 дюймів). Крім того, проблеми можуть виникати, коли ви порівнюєте розміри коліс та покришок із різних систем вимірювання. Скажімо, у 26-дюймових коліс в американській системі існує аж 6 розмірів – тож просто діаметри коліс дитячих велосипедів знати вже недостатньо.

Найкраще, звичайно, для визначення потрібного розміру велосипеда прийти до магазину, підібрати та посидіти на них. Але консультанти інтернет-магазину Veliki.com.ua проведуть для вас консультацію і розкажуть про велосипеды все навіть якщо ви далеко.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також