Як вибрати термометр

2455 0

Ми у соцмережах:

Як вибрати термометр

Одним з головних параметрів, за яким можна судити про стан здоров'я людини, є температура її тіла. Саме тому прилади, що вимірюють температуру тіла, дуже важливі для діагностики різних захворювань.

Ртутний термометр Ртутний термометр застосовується для вимірювання температури тіла вже багато десятиліть, і на те є свої причини. Переваги: ртутний термометр надзвичайно точно вимірює температуру (похибка не більше 0,1 градуса). З допомогою ртутного термометра температуру можна виміряти в будь-якому місці: орально, в пахвовій западині, ректально. Термін служби ртутного термометра за умови дбайливого поводження може становити кілька десятиліть. Ціна ртутного термометра дуже низька. Дезінфікувати його дуже просто. Недоліки: ртутний термометр легко можна розбити, а він містить 2 грами ртуті, і тому потенційно небезпечний. Час вимірювання температури досить довгий — 5-10 хвилин. А крім цього, вимірювати температуру грудним дітям потрібно обережно, щоб вони не пошкодили термометр і не нашкодили тим собі.

Цифрові термометри Цифровий термометр вимірює температуру з допомогою датчика. Переваги: розбити електронний термометр складно, і розбитий він не становить жодної небезпеки. Зняття показників дуже просте, вдивлятися не потрібно. Час виміру температури невеликий — до 3 хвилин. Цілком безпечний для дітей будь-якого віку, до того ж у них є пам'ять. Недоліки: точність вимірювання не завжди висока. У деяких випадках потрібно вимірювати температуру по кілька разів. Ціна електронного термометра в 10-20 разів вища, ніж ртутного. Необхідно час від часу міняти батарейки.

Інфрачервоний термометр Він вимірює температуру, використовуючи інфрачервоне випромінювання людини. Переваги: час вимірювання температури дуже малий — від 5 до 30 секунд. Є безконтактні моделі, дуже зручні в застосуванні. Недоліки: висока вартість — в 50-100 разів дорожчий, ніж ртутний. Велика похибка — до 0,5 градуса. Вимірювати температуру можна тільки на лобі, вухах і скронях. При деяких захворюваннях температура відображається некоректно.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також