Як відіпрати іржу? Є ефективні домашні способи

340 0

Ми у соцмережах:

Як відіпрати іржу? Є ефективні домашні способи

Іржаву пляму досить легко відіпрати. Причому можна застосувати як народні методи, так і скористатися хімічними засобами.

Цей спосіб добре очищає делікатні матеріали, всі види трикотажної тканини. Зробіть суміш соку з лимона середнього розміру та склянки холодної води. Річ з плямою опустіть в розчин приблизно на пів години. Якщо забруднення не зникло, можна продовжити час ще на 20 хвилин.

На білій тканині здалеку видно найменшу жовтизну, а отже, важливо вивести пляму без залишку. У половині склянки води необхідно розчинити 20 г лимонної кислоти, перелити воду в емальовану посудину та нагріти, не доводячи до кипіння. Опускаємо забруднену річ у розчин та залишаємо на 5 хвилин. За необхідності повторити.

Є ще такий спосіб. Змішайте сіль з винною кислотою в рівних пропорціях та розведіть водою до пастоподібного стану. Нанесіть суміш на пляму та залиште до повного висихання на відкритому повітрі. Потім пасту струсіть, річ промийте водою.

Кольоровий одяг доставляє не менше клопоту, адже є ризик, що разом з плямою річ може втратити й колір. Змішайте у рівних пропорціях крейду та гліцерин, розведіть водою до густої консистенції. Суміш нанесіть на пляму на цілий день. Потім сполосніть водою.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також