Як відлякати птахів від черешні?

345 0

Ми у соцмережах:

Як відлякати птахів від черешні?

Достигають черешні в садах та на дачах. І за ними вже пильнують птахи. Ці фрукти — солодкі та соковиті, представляють для них великий інтерес як джерело їжі, особливо під час періоду збору врожаю, коли зерно ще не стигле. Як же їх відвадити від вашого врожаю?

Досвідчені дачники користуються простим способом — відлякують птахів смужками фольги та пластиковими пляшками. Смужки фольги створюють блискітливі відблиски, які гнівають птахів та перешкоджають їхньому наближенню до дерев. Замість фольги ще використовують старі диски. Крім того, «лякалки» з пляшок, що створюють шумовий ефект за допомогою вітру, також допомагають відвадити пернатих. Головне — не забувати міняти «лякалки» час від часу місцями, адже птахи досить розумні та можуть швидко зрозуміти, що фольга насправді ніякої загрози не становить.

У спеціалізованих магазинах також можна купити ефективні пристрої. Наприклад, моделі, які імітують звуки хижих птахів або ж їхній зовнішній вигляд. Є вироби з блискучою поверхнею та деталями, які створюють шелест, відбивають сонячні промені, осліплюючи пернатих.

Тобто всі ці методи та пристрої не завдають шкоди птахам, які злітаються у сад, і вберігають ваш врожай.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також