Як відновити втрачене посвідчення водія

569 0

Ми у соцмережах:

Як відновити втрачене посвідчення водія

За перші три місяці цього року 894 кермувальників здійснили обмін посвідчення водія внаслідок втрати у сервісних центрах МВС Рівненщини, а у минулому році за цей же період таких осіб було лише 450.

Статистика по Україні виглядає наступним чином: з 1 січня і до 31 березня 2024 року майже 20 тисяч кермувальників здійснили обмін посвідчення водія внаслідок втрати. Із них – 19 342 отримали фізичне посвідчення водія та 134 – в електронній формі без використання пластикового бланка.

Замовити відновлення посвідчення водія можливо кількома зручними способами. Для цього необхідно звернутись до будь-якого зручного сервісного центру МВС. Послуги надаються за попереднім записом. Талони доступні онлайн та в терміналі, який розташований у приміщенні сервісного центру МВС. Крім того, кермувальник має взяти з собою перелік документів: паспорт громадянина України з відміткою про місце реєстрації (дозволяється пред’явити в електронній формі в застосунку Дія), або посвідку на проживання та ідентифікаційний номер платника податків. Під час дії воєнного медична довідка щодо придатності до керування транспортним засобом не є обов’язковою.

Також відновити документ можливо онлайн: у Кабінеті водія або в застосунку Дія. Для цього необхідно авторизуватися, заповнити всі поля, сплатити за послугу та обрати зручний спосіб отримання. Зокрема, у будь-якому зручному відділенні Укрпошти на території України, кур’єрською доставкою, або готовий документ кермувальник отримує в сервісному центрі МВС. Крім того, у Кабінеті водія доступне відновлення посвідчення водія із міжнародною доставкою. Зараз вона діє у 27 країн світу.

Орієнтовна вартість відновлення посвідчення водія – 515 грн за бланк та адмінпослугу. При виборі кур’єрської доставки або на відділення Укрпошти – окремо сплачуються логістичні витрати.

Рівненський сервісний центр ГСЦ МВС в Рівненській області. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також