Як відновити здоров’я серця після коронавірусу

662 0

Ми у соцмережах:

Як відновити здоров’я серця після коронавірусу

Наслідки коронавірусу проявляються навіть через тривалий час після інфікування. За даними американських кардіологів, на 100 осіб, які перенесли коронавірус, у 78% спостерігаються порушення серцевої діяльності, аж до запальних процесів.

Як відновити здоров’я серця після коронавірусу в домашніх умовах?

Більше рухайтеся. Навіть якщо мало сил, все одно треба намагатися вести більш рухливий спосіб життя. Нерухомість є фактором ризику утворення тромбів. Після хвороби треба повертатися до активності, збільшуючи навантаження. Але якщо з'являться дискомфорт у грудях, задишка, прискорене або нерегулярне серцебиття, зверніться до лікаря.

Дотримуйтеся здорового харчування. Корисна, поживна дієта відіграє вирішальну роль, коли мова йде про здоров'я серця. Їжте більше фруктів, овочів, цільного зерна, бобових, горіхів, риби, птиці, нежирної молочної продукції. Так ви можете зменшити ризик серцевих захворювань приблизно на третину.

Консультуйтеся з лікарем. Регулярно проходьте медичні обстеження. Повідомляйте лікаря про симптоми, які виникають. Контролюйте рівень цукру в крові, холестерину і тригліцеридів.

Киньте курити. Кардіологи одностайні: найважливіше, що можна зробити для здоров'я серця — це відмовитися від тютюну. Куріння — гарантія того, що протягом життя розвинеться якась форма серцево-судинних захворювань.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також