Як відомий рівненський лікар ходив у депутати і не пішов

1178 0

Ми у соцмережах:

Як відомий рівненський лікар ходив у депутати і не пішов

Відомий рівненський лікар Павло Сільковський порадив усім виборцям і собі ставати більш дорослими. Від обранців він хотів би чути і бачити не гасла і дешеві трюки, а притомні і дієві рецепти, які приваблюють і дають поштовх до розвитку наших міст. І голосував би за те, щоб дієвим менеджерам достойно оплачувати їхній інтелект. Бо безплатні депутати дуже дорого потім обходяться своїм громадам.

Про це лікар написав на своїй сторінці у мережі Фейсбук: 

- У певний час вирішив, що потрібно не критикувати обраних, а самому обратися і показати приклад. І що політика стане чистішою, якщо там буде більше світлих людей. А оскільки ти мусиш іти з партією, зробив для себе перелік тих, з ким не піду за жодних обставин, до кого міг би приєднатися і з ким хотів би піти. Відтоді почалися консультації. Якісь пропозиції до себе одразу відхиляв, деякі приймав, до якихось груп просився сам.

Мушу зазначити, що вибори коштують чималих грошей. Лише грошова застава для кандидата у нашому місті майже 40 тис грн. А ще борди, флаєри, газети, «волонтери», спостерігачі на дільницях і багато іншого. Сума серйозна, але це вирішується. В ході спілкування тобі пропонують різні варіанти співпраці, які загалом сходяться в тому, що дозволяють брати участь у виборах, але відбирають твою незалежність.

Варіант 1. Ти - ідейна людина, тому включаєшся в команду і майже нічого не платиш. Бо команда вже має «спонсора», який тебе фінансує. Про те, чи спонсор теж ідейний, не повідомляється. Як і про те, що крім ідеї у тебе з‘являться кнопки, які потрібно буде натискати так, як буде рекомендувати «спонсор».

Варіант 2. Ти сам оплачуєш свою кампанію і вкладаєш чималі гроші в командну касу. Тоді ти стаєш більш незалежним, хоча ні. Ти все-одно під брендом і партійною дисципліною. За солідні гроші тобі дозволять стати обранцем, який працює без зарплати і натискає кнопки так, як рекомендує фракція, а точніше - її керівник.

Варіант 3. В одній команді запропонували стати на непрохідне місце і самому профінансувати свою кампанію. Тоді ти не пройдеш, але твоя репутація допоможе команді отримати кращий результат. В такому разі ти і у виборах взяв участь, і партії допоміг, і зобов‘язань ні перед ким не матимеш. Такий собі хід конем: і за проїзд заплатив, і пішки пройшовся.

Чи можна за таких обставин стати депутатом і рухати якісь прогресивні ідеї? Мабуть, так. Але при цьому потрібно буде йти на багато компромісів із власною совістю. Тому для мене цей шлях наразі не є прийнятним. Увійти в залежність не хочеться. Вкласти купу грошей і часу, щоб потім працювати волонтером і при цьому бути всім винним - виглядає смішно. Зайти в раду і відбивати вкладені кошти через різні схеми - не ті цінності. Вкласти кошти, щоб просто служити громаді? Тоді це можна зробити і без такої складної схеми. Вкладай і служи прямо сьогодні. При цьому вважаю за необхідне підтримувати ідейних і незашкварених кандидатів. І буду це робити. Нехай у них все вийде. Contra spem spero!

Усім же виборцям і собі хочу порадити ставати більш дорослими. На зустрічах і в дописах постійно видно: зробіть нам майданчик, полагодьте сходи, пофарбуйте лавки тощо. Так не повинно бути. Чи ми вважаємо себе дієвими? Чи хочемо ми мати Європу чи Америку в Україні? Чи ми справді хочемо бути разом? То я готовий сам пофарбувати лавки і навести лад у своєму дворі. Можна це робити разом. І він стане європейським ще до виборів. А якщо мій мер з депутатами ходить по парку і збирає листя, чи сходи ремонтує, то виглядає це цікаво, але гнітюче. Ні, це не лідерство. Хірург з лопатою на городі теж може щось зробити. Але в операційній від нього більше толку. Тому нехай краще там. Від обранців же хотів би чути і бачити не гасла і дешеві трюки, а притомні і дієві рецепти, які приваблюють і дають поштовх до розвитку наших міст. І голосував би за те, щоб дієвим менеджерам достойно оплачувати їхній інтелект. Бо безплатні депутати дуже дорого потім обходяться своїм громадам. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також