Як відрізнити пневмонію від застуди

779 0

Ми у соцмережах:

Як відрізнити пневмонію від застуди

Пневмонію відрізнити від сильної застуди буває дуже складно, адже симптоми цих захворювань схожі. Проте звичайна застуда може пройти й без спеціального лікування, а пневмонія може бути небезпечною для людини.

Пневмонія розвивається тоді, коли захисні сили організму знижуються. У пневмонії є сім основних ознак, що відрізняє це захворювання від інших простудних. Це: кашель; задишка; біль у грудях при кашлі або диханні; збільшення виділень мокротиння зеленого, сірого або жовтого кольору; висока температура тіла; нудота, блювота або діарея; сильна втома.

Під час застуди біль у горлі або нежить, а також кашель і жар, зазвичай проходять досить швидко. А от ці ж симптоми при пневмонії зазвичай тримаються набагато довше, і з кожним днем їхні прояви стають сильнішими і серйознішими.

Якщо ваш стан досить легкий, ви можете почекати тиждень, перш ніж звернутися до лікаря. Але якщо стає гірше, потрібно негайно звертатися в медустанову. Погіршення означає значне підвищення температури, сильні головні болі, а також сильний біль у грудях, зазначають фахівці.

Лікарі закликають не займатися самолікуванням і не чекати, коли серйозні симптоми зникнуть самі по собі, а звертатися до лікарів негайно.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також