Як відрізнити якісну соняшникову олію

1544 0

Ми у соцмережах:

Як відрізнити якісну соняшникову олію

На етикетках пляшок з олією красуються різні написи: перший віджим, без консервантів і барвників, з вітамінами А та Е, холодне пресування, виморожена та ін. Як відрізнити якісну соняшникову олію?

Не купуйте соняшникову олію, якщо вона в пляшці виглядає каламутною. Це свідчить про те, що олія підроблена або її неправильно зберігали. У соняшниковій олії допускається невеликий осад, оскільки в ньому є фосфоліпіди, які омолоджують клітини організму.

Найчастіше різні написи — просто маркетинговий хід. У соняшникову олію ніколи не додають консерванти та барвники, оскільки вона довго не псується і барвники в ній не розчиняються.

Перший віджим — звучить гарно, але теж обман. Нерафіновану соняшникову олію завжди виробляють з насіння за допомогою першого віджиму. Рафіновану ж виготовляють шляхом екстракції олії з використанням хімічних сумішей.

Вітаміни А та Е містяться в нерафінованій олії завжди, тому напис на етикетці — теж маркетинговий хід.

Виморожена олія — така ж нерафінована олія, як і будь-яка інша, але вона проходить процес виморожування. Єдина різниця — у такої олії менше виражений запах.

Єдине маркування, яке справді має сенс — це «холодне пресування». Це означає, що олію отримали при низьких температурах, тому в ній збереглася максимальна кількість корисних речовин.

Завжди беріть ту олію, яка стоїть на найтемніших полицях. Чим темніша вітрина — тим краще олія зберігається. Яскраве світло псує якість і рафінованої, й нерафінованої олії однаково.

Чим менше залишилося до закінчення терміну придатності, тим гірша якість, і така олія буде гірчити.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також