Як виправити прикус тим, кому за 30

501 0

Ми у соцмережах:

Як виправити прикус тим, кому за 30

Вирівняти зуби можна в будь-якому віці, головне - вибрати підходящий засіб. Приватна стоматологічна клініка Healthy Dent допоможе вирівняти зуби в будь якому віці, а от спеціалісти клиники розповіли, чому металеві брекет-системи вважаються оптимальними в плані балансу між ціною, естетикою і результатом лікування.

Брекети для дорослих: як виправити прикус тим, кому за 30

Статистика невтішна: 60-65% дітей мають порушення прикусу, але тільки 11% підлітків використовують брекети. Так ортодонтические проблеми з дитинства беруть з собою у доросле життя. Що ж робити, якщо вік - 30+, а хочеться мати рівні зуби і красиву посмішку? Ортодонти знають вихід: потрібно поставити металеві брекети. Ці пристосування виправляють дефекти прикусу навіть у дорослих пацієнтів.

Брекети - то, що доктор прописав

Брекети - ортодонтична класика: металеві апарати використовуються для виправлення прикусу понад півстоліття. Сьогодні застосовуються різні види брекет-систем, проте в кожному апараті є обов'язкові елементи:

1. Скоби, або брекети: фіксуються на кожному зубі за допомогою стоматологічного клею.

2. Металева дуга: сполучний елемент конструкції. Проходить крізь скоби і створює рівномірний тиск на зубний ряд.

3. Кріпильні механізми: фіксують дугу, бувають у вигляді еластичних гумок - лігатур або мініатюрних замків.

Показання до установки брекетів

Брекети допомагають усунути наступні ортодонтические дефекти:

• аномалії розташування зубів;

• глибокий, дистальний, мезіальний прикус;

• асиметрію обличчя, пов'язану з порушеннями прикусу і розташування зубів. Носіння брекетів іноді рекомендується пацієнту на етапі підготовки до дентальної імплантації.

Носіння брекетів іноді рекомендується пацієнту на етапі підготовки до дентальної імплантації.

Металеві брекети: як працює пристрій

Конструкція незнімна: стоматолог фіксує брекети на зубах, і пацієнт носить апарат постійно. Брекети працюють в режимі 24/7: зуби під тиском дуги і скоб поступово вирівнюються, прикус виправляється. Щоб фіксувати мінливий стан зубів, пацієнт раз в 2-3 тижні приходить на корекцію, стоматолог підкручує і закріплює дугу.
Настрій на результат: скільки носять брекети

Тривалість лікування з використанням брекет-систем залежить від діагнозу. Однак відразу ж слід налаштуватися на те, що це нешвидкий процес, адже у дорослих щелепу вже сформована і всіляко «чинить опір» корекції. Щоб злегка підкоригувати зубний ряд, брекети потрібно носити 1-1,5 року, в складних випадках лікування триває 2,5-3 роки. Стандартний термін використання брекетів - 2 роки. Зверніть увагу на один із головних критеріїв як ліцензія МОЗ. Яка має бути обов'язковою в сучасній стоматологічній клініці.

Ціна металевих брекетів

Найпоширеніші - стандартні брекети з лігатурним кріпленням. Це ефективні і надійні конструкції, до того ж самі бюджетні: вартість установки такого апарату на одну щелепу становить 7-9 тис. грн. Однак є одна вада - естетичний, адже залізні брекети помітні на зубах.

Самолігуючі системи - брекети нового покоління, в яких застосовуються ковзаючі фіксатори, а не лігатури. Особливості конструкції дозволяють скоротити термін лікування до 25%, апарат виглядає акуратніше. Середня ціна металевих брекетів без лігатури - 15 тис. грн.

Але переворот серед ортодонтичних апаратів справили лінгвальні брекети. Справа в тому що, ці конструкції встановлюються на зубах з внутрішньої сторони ротової порожнини, тому абсолютно не видно для оточуючих і ідеально підходять для дорослих пацієнтів. А ще вони можуть усувати дефекти прикусу, з якими не справляються стандартні вестибулярні брекети. Однак і ціна за інноваційну розробку значна: від 30 тис. грн.Усунути ортодонтические проблеми можна в будь-якому віці: було б бажання, а відповідні брекети підбере стоматолог.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також