Як витрачаються благодійні внески?

2725 0

Ми у соцмережах:

Як витрачаються благодійні внески?

Місяць тому мою маму збила на вулиці машина і її госпіталізували в центральну міську лікарню. Там сказали, що мамі потрібно провести томографічне обстеження і сплатити за нього 150 грн. Я поцікавився, чи існують якісь знижки в оплаті таких обстежень, адже моя мама — пенсіонерка. Мені відповіли, що ніяких знижок немає. Я сплатив у касу 150 грн. і отримав чек з написом «Благодійний фонд «Підтримка і допомога». Почав питати, де ж той фонд діє, де його голова. Та відповіді на це так і не отримав. Хотілося б знати, чи існує такий фонд і куди ідуть ті «благодійні внески». Чи можна отримати знижки на оплату обстежень?

Місяць тому мою маму збила на вулиці машина і її госпіталізували в центральну міську лікарню. Там сказали, що мамі потрібно провести томографічне обстеження і сплатити за нього 150 грн. Я поцікавився, чи існують якісь знижки в оплаті таких обстежень, адже моя мама — пенсіонерка. Мені відповіли, що ніяких знижок немає. Я сплатив у касу 150 грн. і отримав чек з написом «Благодійний фонд «Підтримка і допомога». Почав питати, де ж той фонд діє, де його голова. Та відповіді на це так і не отримав. Хотілося б знати, чи існує такий фонд і куди ідуть ті «благодійні внески». Чи можна отримати знижки на оплату обстежень? Володимир Приступа, м.Рівне.

Коментує заступник начальника міського управління охорони здоров’я Вікторія Покоєвчук: — Названий благодійний фонд дійсно існує і очолює його начальник міського управління охорони здоров’я Михайло Стичишин (тел.23-51-81). Внески, які до фонду перераховують, витрачаються суто на потреби лікарні. Звіт про всі витрати друкується чи то раз у рік, чи то раз у півроку в газеті обласного управління охорони здоров’я «Медичний вісник». Крім цього, кожна людина, яка сплатила до фонду внески, має право поцікавитися чи в нашому управлінні, чи у головного лікаря лікарні, куди були витрачені її гроші. Щодо названої ціни томографічного обстеження — 150 грн., то її встановлюють у міській лікарні. Адже утримання комп’ютерного томографа обходиться лікувальному закладу у близько 40 тисяч гривень у рік. Фінансування медичної галузі не дозволяє витрачати на це таку суму. Тож витрати змушені покривати хворі. Коментує начмед центральної міської лікарні Володимир Черниш: — Томографічне обстеження дійсно дуже дороге у зв’язку з тим, що кошти на обслуговування комп’ютерного томографа не закладені в бюджет. Втім, пацієнт при потребі може просити про знижки до 50-60%. Для цього він повинен звернутися до головного лікаря чи начмедів лікарні. В екстрених випадках ми робимо обстеження безкоштовно, а людина вже потім вносить необхідну суму. Йдемо назустріч також і обстежуємо безоплатно онкохворого, дитину чи бездомного. Щодо витрати переказаних на рахунок фонду коштів, то інформацію про це можна отримати в головного бухгалтера лікарні. Якщо ж виникають якісь запитання з приводу внесків до благодійного фонду, то звертайтесь за телефоном 23-14-30.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також