Як вкласти дитину спати

1188 0

Ми у соцмережах:

Як вкласти дитину спати

Побільше природного освітлення. Частіше відпускайте дітей гратися на вулицю вдень, щоб вони отримували більше природного денного освітлення. З його допомогою пригнічується вплив гормону мелатоніну, що регулює цикли сну і пробудження. В результаті, в денний час доби діти дуже активні, а у вечірній у них з'являється сонливість.

Жодних напоїв з кофеїном. Будь-яка дитина обожнює газовану воду, але цей напій неприпустимий у вечірній час, адже кофеїн надає стимулюючу дію. Якщо малюк хоче пити, то дайте йому простої води або молока.

Режим дня. Дитина буде набагато швидше засинати, якщо дотримуватися певного режиму дня з чітко встановленим часом відходу до сну і пробудження. Її внутрішній годинник швидко синхронізується з цим циклом.

Безпека. Переконайтеся в тому, щоб дитина не відчувала жодної тривоги перед відходом до сну. Це відчуття може з'явитися після перегляду фільму жахів або прослуховування якоїсь страшної казки. Якщо дитина боїться спати в абсолютно темній кімнаті, використовуйте нічник.

Здорове харчування. Насичена цукром і жиром їжа швидко руйнує природні цикли сну і пробудження у дітей. Крім того, стежте за тим, щоб малюк не пив надто багато ввечері, адже тоді йому доведеться часто прокидатися вночі і йти в туалет.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також