Як вплинула коронакриза на зростання депозитів у банках

719 0

Ми у соцмережах:

Як вплинула коронакриза на зростання депозитів у банках

В умовах коронакризи депозити в банках зросли на 18,4%

 Обсяг депозитів у банківській системі України з початку 2020 року зріс на 18,4%, повідомив голова Ради Національного банку Богдан Данилишин на своїй сторінці у Фейсбуці.

"З початку 2020 року в умовах коронакризи депозити в банківській системі України зросли на 18,4%, і основною складовою такого зростання були депозити до запитання, які збільшились на 25,4%", - йдеться в повідомленні.

За словами Данилишина, чинниками такого зростання банківських депозитів стали витрачання накопичених раніше заощаджень населення на цілі споживання і їхнє осідання на розрахункових рахунках інших юридичних чи фізичних осіб, а також девальвація гривні й пов’язана з нею переоцінка валютної складової грошової маси.

Крім того, на зростання депозитів у банках мали позитивний вплив детінізація у сфері боротьби зі «скрутками» при сплаті ПДВ та економічна невизначеність, яка утримувала окремих суб’єктів від необов’язкових видатків.

"Тобто всі фактори, що спричинили зростання банківських заощаджень поточного року, не були пов’язані з процесами природного формування заощаджень як результату звичайної економічної діяльності", - зазначив Данилишин.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також