Як впоратися з підвищеною температурою та ознобом

512 0

Ми у соцмережах:

Як впоратися з підвищеною температурою та ознобом

Як впоратися з підвищеною температурою та ознобом

Лікарі кажуть, що до високої температури тіла треба ставитися, як до помічника, чия участь повинно бути, з одного боку, своєчасним, з іншого, короткочасним. Однак висока температура, як правило, нас лякає. Тому як тільки у людини починається жар, всі сили направляються на боротьбу з ним.Ліки від температури — найбільш знайомий метод боротьби з підвищеною температурою. Однак чи завжди треба його використовувати?

Чи потрібно збивати температуру

Згідно порад медиків, поспішати з подібним кроком не слід. Якщо самопочуття прийнятне і ваша температура коливається в районі 38°С, можна обійтися без медикаментів. Важливо пам'ятати, що в перші дні температура — це надійний союзник організму в боротьбі з вірусом або інфекцією:

1. В цей період виробляється особливий білок - інтерферон, що дозволяє більш ефективно протидіяти зовнішніх подразників.

2. Температура розширює судини, що дасть можливість клітинам імунної системи швидше потрапляти до вогнищ ураження інфекцією.

3. Очевидний плюс підвищення температури - це можливість вбити шкідливі бактерії і віруси. Вони не можуть розмножуватися в умовах високої температури і гинуть. Тобто даний стан є захисною функцією організму в перші дні хвороби.

Універсальний лікарський засіб

Майже всі засоби для зниження температури відносяться до нестероїдних (це означає, що вони не гормональні) протизапальних препаратів (НПЗП). Крім боротьби з лихоманкою, вони також знижують рівень запалення і зменшують больові відчуття. Таке комплексне дію дозволяє пацієнтові швидше відчути себе краще, адже болю різного типу — часті супутники температури. Єдине часто використовується в ліках діюча речовина з іншим механізмом роботи — це парацетамол. Більш детальну інформацію стосовно фармакокінетики ви зможете знайти на https://apteka-ds.com.ua/catalog/preparaty-vid-hrvi-ta-zastudy/preparaty-vid-temperatury.

Препаратів з цим діючою речовиною безліч: панадол, Калпол, тайленол, цефекон П, еффералган — список можна продовжувати дуже довго. Парацетамол взаємодіє з гіпоталамусом, впливаючи на центр терморегуляції. Це одне з найбільш безпечних засобів, його можна застосовувати і дітям, і вагітним жінкам, воно допомагає знизити температуру, завдяки йому вщухає біль, але ось із запаленням воно бореться не дуже ефективно. Проте парацетамол вкрай поширений. Ключова рекомендація лікарів при його прийомі — дотримуватися інструкції, щоб не допустити передозування.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також