Як врятуватися від комариних вампірів

679 0

Ми у соцмережах:

Як врятуватися від комариних вампірів

Деякі рослини відлякують комарів і можуть допомогти в боротьбі з ними.

Базилік — це рослина-репелент, ефективний захист від комарів. До того ж, він надає стравам неповторного аромату. Посадіть базилік у горщик біля раковини на кухні або на ганку, і комарі забудуть дорогу у ваш дім.

Подрібнивши листя цитронелли, ви можете змішати його з квітами інших рослин-репелентів і приготувати з них бальзам або просто використовувати для аплікацій на шкіру, які миттєво полегшать ваш стан.

Лікувальних властивостей в евкаліпта багато, а ефірна олія евкаліпта — надійний засіб від комарів. Також з цією метою можна використовувати її в аромалампі.

Різкий запах часнику також відлякує комарів.

Герань — невибаглива у догляді рослина, до того ж здатна позбавити від докучливих комарів.

У надземній частині лаванди міститься ефірна олія, яка допомагає в боротьбі з комарами. Лаванда, висаджена на присадибній ділянці, створить ароматну хмарку, яка стане непереборною перешкодою для комарів.

Щоб скористатися репелентними властивостями меліси (лимонної м'яти), необхідно розтерти її листя між долонями, а потім м'ятим листям протерти шкіру. Ця рослина має сильний запах, який відлякує комарів.

Ефірна олія, що міститься в лемонграсі (цитраль), використовується у виробництві багатьох репелентів. Крім властивості відлякувати комарів та мух, лемонграс має оригінальний смак і використовується як приправа до багатьох страв.

М'ята добра не тільки в напоях, це й унікальний репелент. Від м'яти виходить сильний освіжаючий аромат, який надає відлякувальну дію на комарів. За допомогою м'яти можна позбутися не тільки від комарів, її запах має також і заспокійливий ефект.

Олія перцевої м'яти творить чудеса в боротьбі з комарами і наслідками їхніх укусів. Не кажучи вже про те, що вона чудово поєднується з гарячим шоколадом і доповнює інші страви.

Комарі не люблять також запаху розмарину, аромат якого нагадує запах сосни і камфори. Його листя можна з'єднувати з іншими рослинами-репелентами для приготування бальзаму від комарів.

Шавлія часто використовується для обкурювання і очищення повітря. Існує думка, що ефірна олія шавлії відганяє хвороби. Листя шавлії має гострий пряний запах, якого бояться комарі.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також