Як «ввімкнути» мозок

1192 0

Ми у соцмережах:

Як «ввімкнути» мозок

Неробочий настрій після відпустки? Хочеться попити чайку, побалакати з колегами, а після обіду трохи вздрімнути? Помасажуйте «третє око» і полузайте насіння!

Пропонуємо перевірені способи зосередитися на роботі.

Помасажувати «третє око». Ця «чарівна» точка знаходиться між бровами — там, де перенісся «зустрічається» з чолом. Натисніть на цю точку кінчиком пальця і зробіть кілька глибоких вдихів. Повторіть 3-4 рази. Зробіть так два або три рази за день. Тиск на цю точку стимулює пам'ять, знімає стрес і допомагає сконцентруватися.

Перекусіть гарбузовим насінням. Воно може забезпечити добову дозу цинку, необхідного людині для поліпшення пам'яті й розумового процесу. Гарбузове насіння також містить омега-3 кислоти, які прекрасно «підгодовують» мозок. Його можна замінити будь-якими горіхами.

Рибний сніданок. У рибі — незамінні жирні кислоти, омега-3 кислоти, фосфор. Бутерброд з цільнозернового хліба з рибкою забезпечить вас силою, енергією і нагодує мозок корисними речовинами. Найкорисніші для мозку — лосось, форель, скумбрія, сардини, кілька.

Зробіть дихальну гімнастику. Глибоке повільне дихання допоможе зосередитися, заспокоїтися. Особливо це необхідно, якщо у вас попереду нарада, презентація або ділова зустріч. Глибоке дихання допомагає наситити мозок киснем і активувати тета-хвилі, що покращують пам'ять. Дихайте животом і зосередьтеся на вдиху і видиху. Вдих — на шість рахунків. Затримка дихання на 2 рахунки. Повільний видих на 9 рахунків. І через кілька хвилин ви відчуєте, як мозок прокидається, стрес відходить і настає спокій і впевненість.

Подивіться на котиків. Японські вчені довели, що перегляд фотографій тваринок (кошенят, цуценят, їжачків і т. д.) допомагає зосередитися і увійти в робочий стан. Отож фото котиків на робочому столі — це не тільки зворушливо, а й корисно для роботи.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також