Як забезпечити безперебійну роботу котла?

897 0

Ми у соцмережах:

Як забезпечити безперебійну роботу котла?

Розглянемо як забезпечити безперебійну роботу котла як газового, так і твердопаливного. Ви дізнаєтесь, як самостійно підібрати потрібну конфігурацію. Також зможете переглянути нашу відео-інструкцію.

При настанні холодів та початку опалювального сезону багато власників заміських будинків з автономним опаленням стикаються з негативними наслідками відключення електрики. Зокрема, за відсутності електрики немає опалення в будинку.

При цьому не відіграє істотної ролі, який тип котла встановлений у будинку - газовий, твердопаливний або пелетний. Більшість моделей котлів (крім газових) можуть працювати без електрики, але циркуляційні насоси, які переганяють по системі, гарячий теплоносій без електроживлення не працюють.

І якщо відключають світло в будинку де використовується газовий котел ще можна потерпіти кілька годин без опалення, оскільки при відсутності енергопостачання перестане працювати як циркуляційний насос так і сам котел. Справа в тому, що насос перестає працювати і відбирати тепло від котла в систему, а котел все одно продовжує роботу, і температура починає зростати, тим самим створюючи вибухонебезпечну ситуацію.

Відключення електрики взимку може відбуватися з низки причин. Найпоширенішими є аварії, пов'язані з погодними умовами, планові ремонтні роботи або віялові відключення. І щоб спати спокійно власникам житла з автономним опаленням варто обзавестися ДБЖ для котла та зовнішнім акумулятором. Він забезпечить безперебійну роботу обладнання на час відсутності напруги в мережі.

Як вибрати безперебійник для котла?

Для правильного підбору ДБЖ потрібно дізнатися загальну споживану потужність приладів, які будуть підключатися до нього. Якщо ми говоримо про газовий котел, то потрібно враховувати потужність автоматики та циркуляційного насоса всередині котла. Зазвичай у технічній документації споживана потужність вказується. Також цю інформацію часто вказують на самому приладі.

Якщо йдеться про твердопаливний котел, то тут потрібно дивитися тільки на потужність насоса, який встановлюється окремо. У більшості випадків потужність насоса вказана на його передній панелі. Зазвичай там зазначено кілька значень, залежно від швидкості.

Тепер знаючи потужність навантаження додаємо хоча б 20% запасу і отримуємо мінімальну необхідну потужність, яку повинен мати безперебійник. Якщо сумніваєтеся чи правильно підібрали ДБЖ за потужністю ви завжди можете звернутися за консультацією до компанії PowerSol, перейшовши до них на сайт www.powersol.com.ua. Тут вам допоможуть підібрати бажану конфігурацію, ви зможете вибрати та купити один із кількох варіантів, які завжди є в наявності на складі.

Як вибрати акумулятори?

Часто для економії користувачі купують автомобільні акумулятори. З точки зору "правильності" ми не рекомендуємо використовувати автомобільні АКБ, також це небезпечно через виділення пари. А якщо у вас часті відключення, то при детальному підрахунку виявиться, що воно ще не вигідно економічно.

Найоптимальнішим рішенням щодо співвідношення ціна/термін служби ми рекомендуємо AGM-акумулятори, в окремих випадках можна розглядати гелеві акумуляторні батареї. При частих і тривалих «пропаданнях» електрики можна розглядати літій-залізо-фосфатні акумулятори. Вони коштують у 2-3 рази дорожче за АГМ-аналоги, але ресурс у них у 5-7 разів більший, тим самим співвідношення вартість/кількість циклів заряду розряду у них найбільш економічно вигідне.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також