Заразитися можна не тільки від шкаралупи, а й від сирого яйця
Сальмонела може знаходитися як на шкаралупі, так і всередині яйця, тому якщо вживати жовток сирий — теж можна захворіти. Рекомендується перед вживанням цього продукту обов’язково його термічно обробити, краще це будуть, наприклад, варені яйця круто, застерігають лікарі.
Якщо ви все ж таки хочете яєчню з рідким жовтком або яйце пашот, то рекомендують брати продукт у виробничій упаковці та в магазинах, оскільки курок і яйця на фабриках обов’язково перевіряють на сальмонелу.
Яйця ці безпечніші, але їх все одно потрібно продезінфікувати. Достатньо навіть протерти яйце 1 ч.л. оцту, змішаною з 1 ч. л. води.
Краще не купувати яйця з рук, на ринку. Тут імовірність захворіти на сальмонельоз набагато більша.
А ось ресторани повинні купувати всі перевірені продукти, на все мають бути сертифікати, що підтверджують якість: і на яйця, і на м’ясо будь-яких тварин, тож замовити там, наприклад, тартар із яловичини із сирим яйцем — безпечніше, додали дієтологи.