Як «заманити» призовника у військкомат?

2158 0

Ми у соцмережах:

Як «заманити» призовника у військкомат?

Під час весняного призову, який розпочинається у квітні, 500 юнаків з Рівненщини мають бути направлені на військову службу. Але повістки призовникам уже розносять майже місяць. Бо військовозобов’язані не поспішають до комісаріатів. Торік не з’явилося близько 5 тисяч осіб.

Михайло Гнатів, обласний військовий комісар:

— Є такі райони, де сільські голови та керівники об’єднаних громад навіть протидіють нашим працівникам. Вони не бояться відкрито говорити, що не зроблять шкоди своїм виборцям та захищають їх від армії та військової служби. Надають офіційно завірені документи, що призовники не перебувають на території населеного пункту. Хоч в цей час юнак може бути вдома.

Руслан Стрельбицький, заступник начальника обласного управління поліції:

— У нас були справи на 500 осіб, які ухилилися від служби. Було відкрито 31 кримінальне провадження. З них лише 9 направлено до суду. В цьому році уже відкрито 7 кримінальних проваджень, з яких 3 закрито за відсутністю підстав. Працівники поліції не можуть силою доставляти військовозобов’язаних до комісаріату. Зі свого боку ми готові створювати спільні мобільні групи та перевіряти, чи перебуває юнак за місцем проживання. Однак це має бути в рамках взаємодії. Бо основні завдання поліції — протидія злочинності.

Додамо, що найгірша ситуація під час осіннього призову була у Зарічненському районі. Там медична комісія оглянула лише 16 військовозобов’язаних, з них служити пішло лише сім.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також