Мариновану цибулю кухарі додають до оселедця, консервованих грибів, смаженого м’яса та овочевих салатів. Вона не гірка і не пекуча, не перебиває смак інгредієнтів, а доповнює його своєю хрусткою свіжістю та гостротою.
Почистіть цибулину і наріжте її тонкими півкільцями. Для маринаду в сотейнику або каструлі змішайте цукор, сіль і оцет зі 150 мл теплої води. Краще вибирати оцет, який виготовлений з яблук, винограду, рису чи навіть слив методом природної ферментації. Його кислотність близька до 6%.
Коли суміш трохи охолола, залийте півкільця цибулі маринадом і додайте спеції. З цибулею добре смакує гвоздика і духмяний перець. Також можна експериментувати з прянощами відповідно до інгредієнтів салату. Наприклад, додати лаврове листя та куркуму до білої ріпчастої цибулі, щоб вона набула красивого жовтого відтінку і салат заграв веселими барвами.
Суміш має маринуватися від години до трьох годин, після чого потрібно злити маринад і вже можна додавати цю цибулю до салату.