Як заощадити на покупці бойлера

1110 0

Ми у соцмережах:

Як заощадити на покупці бойлера

Вартість бойлерів, як і всіх товарів, останніми місяцями суттєво зросла. І тепер, на жаль, багато українців не можуть собі дозволити ті покупки, які могли б дозволити до війни. Але подітися нема куди, адже сидіти без гарячої води — поганий вихід. Тому доводиться економити, купуючи речі подешевше.

У продажу на українському ринку є різні моделі водонагрівачів, як сучасні з безліччю функцій, так і бюджетні з простою конструкцією. А що головне, з нагріванням води добре справляються і перші, і другі. Є різниця в ступені комфорту при експлуатації та зовнішньому вигляді. Але коли фінансове питання стоїть жорстко, це відходить на другий план.

Чим можна пожертвувати

Характеристики, представлені далі, мало впливають на якість виконання технікою основного завдання. Так, вони роблять експлуатацію зручнішою, але ними можна сміливо пожертвувати, якщо невисока ціна на бойлери є одним із основних критеріїв при виборі.

Отже, заощадити можна на наступному:

♦ Потужний нагрівальний елемент. Власне, від потужності залежить лише швидкість нагрівання води. Електроенергії ТЕН з великою потужністю використовує рівно стільки ж, скільки з невеликою. А ось вартість бойлерів може відрізнятись на кілька сотень гривень. Тому якщо потрібно економити, то переплачувати немає сенсу. До того ж, більшості користувачів цілком вистачає для повного комфорту та 1.5 кВт.

♦ Закритий нагрівальний елемент. ТЕНи є відкриті – ті, що знаходяться безпосередньо у воді, та закриті – заховані у колбу чи трубку. Другі більш довговічні, тому що на них не накопичується накип, який є найчастішою причиною поломок. Але в нашому випадку водонагрівач із таким ТЕНом купувати недоцільно. Справа в тому, що чистити та змінювати магнієвий анод потрібно в будь-якому бойлері, незалежно від типу нагрівального елемента. А якщо процедуру проводити вчасно, то навіть відкритий ТЕН прослужить дуже довго.

♦ Циліндрична форма. У продажу є накопичувальні водонагрівачі кількох видів: циліндричні, прямокутні, прямокутні плоскі та циліндричні тонкі (слім). При однакових характеристиках (об’єм, потужність, тип Тена, система управління та ін) найдешевшим буде перший варіант. А все тому, що виглядає він менш привабливо і об'ємніше, ніж інші.

♦ Сучасне електронне керування. Воно дозволяє налаштовувати температуру до градуса, вибір індивідуального режиму роботи, вибір потужності нагріву і т.д. Якщо бойлер оснащений WI-Fi модулем, то керувати ним можна буде ще з телефону/планшета. Все це, звичайно, дуже зручно. Та й зовнішній вигляд моделей з електронним управлінням більш сучасний та привабливий. Але коштують ці плюшки досить серйозних грошей.

При виборі пристрою, головне, не перестаратися з економією. Не можна жертвувати якістю, щоб за півроку не довелося повертатися до магазину.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також