Як заснувати благодійну організацію в Україні: поради від фахівців

540 0

Ми у соцмережах:

Як заснувати благодійну організацію в Україні: поради від фахівців

Благодійність є невід’ємною частиною нашого життя. Люди з різних соціальних груп і з різних країн роблять благодійні внески, щоб допомогти тим, хто потребує допомоги. Багато з таких благодійних внесків збирають благодійні фонди. Якщо ви хочете заснувати благодійну організацію в Україні, то на сайті за посиланням https://www.legalact.com.ua/reyestracziya-blagodijnoyi-organizacziyi/, знайдете всю необхідну інформацію.

Реєстрація благодійної організації в Україні: що потрібно знати

Перш за все, вам потрібно знати, що таке благодійна організація. Благодійна організація - це організація, яка здійснює благодійну діяльність в громадському інтересі. Її метою є збір коштів, ресурсів, товарів або послуг з метою допомоги тим, хто потребує допомоги. Благодійні організації можуть працювати у різних сферах, включаючи охорону здоров'я, освіту, соціальну підтримку та культуру.

Заснування благодійної організації може бути складним процесом, який потребує великої кількості зусиль і знань. Однак, з сайтом legalact.com.ua цей процес може стати значно простішим. Юридичні фахівці можуть надати вам всю необхідну інформацію про процедуру заснування благодійної організації в Україні.

Згідно з українським законодавством, благодійна організація може бути зареєстрована як громадська організація або благодійний фонд. Громадська організація є юридичною особою, що складається з громадян, які об’єднуються для здійснення спільних цілей, не пов’язаних з отриманням прибутку. Благодійний фонд - це юридична особа, створена за рахунок внесків громадян або юридичних осіб, які використовуються на благодійні цілі.

Процес реєстрації може зайняти від 1 до 3 місяців. Юридичні фахівці з www.legalact.com.ua допоможуть вам заповнити всі необхідні документи та допоможуть у реєстрації вашої організації. Вам потрібно буде внести деякі документи, такі як:

  • Статут організації;
  • Список засновників;
  • Протокол засідання засновників;
  • Копії документів осіб, які представлятимуть організацію;
  • Та інші документи, необхідні для реєстрації.

Діяльність благодійної організації

Після успішної реєстрації вашої благодійної організації, ви зможете розпочати свою діяльність. Діяльність благодійної організації може бути різноманітною, в залежності від її мети. Багато організацій збирають гроші та інші ресурси, щоб допомогти хворим, дітям, людям з обмеженими можливостями або людям, які потребують допомоги у важкі моменти життя. Інші організації допомагають у збереженні навколишнього середовища або просувають культурні і освітні проекти. Важливо зазначити, що діяльність благодійного фонду повинна бути прозорою і відкритою для громадськості. Організації повинні вести облік своїх фінансів та діяльності, а також регулярно звітувати про свої досягнення та використання отриманих коштів.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також