Як зберегти гроші та підтримати власний бізнес під час війни?

647 0

Ми у соцмережах:

Як зберегти гроші та підтримати власний бізнес під час війни?

Війна та висока інфляція суттєво вплинули на роботу українських інвесторів, які вкладали власні кошти в підприємства, розташовані на території України. Тепер зовсім незрозуміло, як зберегти власні гроші під час війни, щоб на них не вплинула інфляція.

Прогнози аналітиків щодо інфляції

Форбс дав свій власний прогноз на 2023 рік, та рекомендував власникам суттєвих капіталів декілька варіантів можливого вкладання грошей. Впливає на курс долара Харків та на інвестування сучасний світовий порядок. Адже тепер потрібно шукати нові інвестиційні сценарії, детально аналізувати ринки. Це пов'язано з тим, що старі правила не працюють, а в сучасному світі значно більше макроекономічних ризиків та коливань. Потрібно вчасно реагувати на зміни та вчитися їх прогнозувати.

Після 24 лютого інвестувати в іноземні компанії можуть лише особи, які мають власний рахунок за кордоном. Ці рахунки дозволено поповнювати за місяць на 100 000 грн, що знизило можливості інвесторів. Сучасні фінансисти віддають перевагу менш ризикованим активам, зокрема валюті.

Кращі способи збереження власних коштів:

  • Зберігати гроші можна, використовуючи акції іноземних компаній, а також криптовалюту. Але ситуація в світі суттєво впливає не лише на звичайні фіатні гроші, але й на крипту, особливо ту, яка прив'язана до курсу долара.
  • Спеціалісти прогнозують, що до кінця 2023 року курс долара може перевищити позначку 42 гривні. Але при цьому сповільниться інфляція.
  • Щоб покращити власний інвестиційний капітал, краще збільшувати вільну ліквідність, а також диверсифікацію активів у валютах. Близько 10% власних коштів варто зберігати, використовуючи високоліквідні інструменти. Це дозволить покрити непередбачувані витрати, а також утриматися на плаву у важкий час.

Чи варто вкладати гроші в облігації та акції під час війни?

За прогнозами аналітиків та фінансистів, найкращим типом збереження коштів під час війни є облігації. Це пов'язано з постійним ростом ставок. Планується суттєве зростання вартості облігацій США.

Деякі аналітики прогнозують суттєве зростання вартості акцій виробничих підприємств. Причому найкраще вкладати гроші в компанії, що пов'язані з енергетикою, охороною здоров'я, а також величезними інфраструктурними проєктами.

Фінансисти рекомендують тримати власні збереження на 25% в іноземних акціях та валюті, яку можна придбати за посиланням https://obmenka.kharkov.ua/usd-uah. Це дозволить врятувати бізнес у випадку незапланованих витрат.

Основне питання, яке хвилює деяких людей, чи продовжить біткоін падіння цього року. Фінансисти чекають високого прибутку саме від біткоіну. За прогнозами аналітиків, його вартість може вирости на 35%.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також