Як зберегти здоров'я офісним працівникам

793 0

Ми у соцмережах:

Як зберегти здоров'я офісним працівникам

Тримати спину рівно і щопівгодини вставати на зарядку — ось основні рекомендації для збереження здоров'я. Однак це не єдина порада, щоб мати гарне самопочуття в офісі.

Гнучкість хребта забезпечує силу, здоров'я і красу людини. Зберегти його таким важливо до самої старості. Але як це зробити, якщо постійно сидиш на місці? Робота в офісі не передбачає великих активностей. Тому важливо стежити за своїм станом, ходити на спортивні заняття після роботи і під час робочого дня робити перерви на розминку.

Сидіти рівно теж дуже важливо. Неправильна постава призводить до деформацій хребта, зміни положення внутрішніх органів грудної та черевної порожнини, провокуючи порушення їхнього функціонування. Так, здавлювання легенів погано впливає на забезпечення організму киснем, що позначається на постачанні киснем мозку. Підсумок — зниження працездатності, концентрації, фокусування уваги. Здавлювання органів черевної порожнини провокує порушення в роботі шлунково-кишкового тракту. Навіть емоційний настрій буде підірвано в такому випадку.

Коли ви сидите за комп'ютером у неправильній позі — витягнувши шию, зігнувши спину, затиснувши грудну клітку, перехрещуючи ноги — відбувається безліч негативних ефектів. У тому числі голова при нахилі починає переважувати, організму здається, що навантаження стає вкрай великим. Якщо такий стан буде звичним, то може статися розтягнення зв'язок у шийному відділі. Підсумок — защемлення судин, нервових закінчень. Це провокує болі в шиї, головні, мігрені.

За правильною позою рідко стежать. Причому не тільки в офісі, а й взагалі. 90% порушень хребта є набутими через неправильне навантаження на спину. Якщо не усунути проблему, то можуть утворитися міжхребцеві грижі, які супроводжуються сильними болями, обмежать рухливість і негативно впливатимуть на деякі внутрішні органи.

Як зберегти здоров'я? Правильною посадкою за столом. Це означає, що вам будуть потрібні допоміжні інструменти. Наприклад, подушки для спини, для рівномірного розподілу тиску, що чиниться на різні відділи хребта. Підставки для ніг дозволять налагодити вільну циркуляцію крові в ногах, перешкоджаючи здавленню судин і м'язів нижньої частини стегна. Підставки для монітора допоможуть не згинатися над столом: вони ставлять екран на рівні очей, дозволяючи шиї не висуватися вперед у незручну позу. І нарешті, килимок для миші вкрай важливий: він перешкоджатиме розвитку кистьового тунельного синдрому.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також