Як зберігати ліки

663 0

Ми у соцмережах:

Як зберігати ліки

Майже в кожному домі зазвичай є так звана аптечка, в якій зберігаються лікарські препарати. Якісь медикаменти використовуються регулярно, інші лежать «на всяк випадок». Яких умов необхідно дотримуватися, щоб ліки були надійним помічником, а не отрутою?

Ліки повинні зберігатися в сухому, прохолодному місці, не в безпосередній близькості від джерел тепла; на них не повинні потрапляти прямі сонячні промені.

Категорично не можна зберігати медикаменти на кухні, біля продуктів харчування, мікрохвильової печі, духовки, варильної поверхні та інших електричних чи газових приладів.

Не варто таблетки, капсули та ін. із заводської упаковки переміщати в будь-які інші ємності. Кожен препарат повинен мати упаковку та інструкцію з назвою, терміном придатності, дозуванням і умовами зберігання.

До впливу температурних перепадів, прямих сонячних променів дуже чутливі настоянки, мазі, мікстури. Після застосування їх відразу необхідно ставити в темне і прохолодне місце.

Ванна кімната — не місце для зберігання лікарських засобів, які упаковані в капсули або паперові обгортки, оскільки вогкість швидко зруйнує упаковку і ліки зіпсуються.

Зберігати ліки в холодильнику можна тільки в тому випадку, якщо це вказано на упаковці як умова зберігання. Будь-які лікарські рідини, в тому числі креми, гелі, мазі та ін., не повинні заморожуватися, якщо це не зазначено в інструкції.

Не варто тримати вдома лікарські препарати, термін придатності яких закінчився — їх потрібно викинути.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також