Як здійснити обмін криптовалют

948 0

Ми у соцмережах:

Як здійснити обмін криптовалют

Коли хочеш зробити обмін криптовалюти, але не розумієш, як це зробити, чи сумніваєшся у найвигіднішому курсі, треба зупинитися і замислитися: які взагалі існують засоби обміну?

Віртуальні гроші давно і міцно увійшли до нашого життя. Вони стали інструментом заробітку мільйонів людей. Коли хочеш зробити обмін криптовалюти, але не розумієш, як це зробити, чи сумніваєшся у найвигіднішому курсі, треба зупинитися і замислитися: які взагалі існують засоби обміну? Завдяки поширенню крипти стали з'являтися онлайн-сервіси з її обміну на інші види віртуальних монет або на фіатні гроші. У цих сервісів різні плюси та мінуси – у кожного свої. Водночас біржі мають свої переваги та особливості. WhiteBIT є найпопулярнішою біржею серед конкурентів і тому є безліч причин. Треба розглянути всі варіанти з точки зору вигоди та комфорту проведення процедури.

Який обмінник криптовалют найнадійніший

Плюс будь-якого обмінника в тому, що на ньому не потрібно проходити реєстрацію, а це заощаджує час. Також особисті дані клієнта не розголошуються, оскільки він їх не вказує. Клієнти цінують анонімність.

Які обмінники криптовалют мають переваги:

  • можна здійснювати обмін невеликих сум;
  • швидкість проведення транзакції;
  • немає необхідності створювати особистий рахунок;
  • цілодобова робота.

Якщо поставити питання, де найкраще здійснювати обмін криптовалюти, то тут потрібно спиратися на відгуки інших клієнтів. Ті, хто заробляє на віртуальних монетах, обов'язково поділяться своїм досвідом із рештою. Їм не шкода. Існують спеціальні форуми, де обговорюють такі моменти.

Як працює криптовалютна біржа

Весь криптовалютний ринок поділили між собою обмінники та біржі. Кожного учасника ринку крипти хвилює фінансова складова питання: де вигідніше здійснити обмін криптовалюти. Кожна біржа дозволяє виконувати на ній обмін двома способами: зайти у спеціальний розділ та контактувати безпосередньо або взяти участь у торгах, чекаючи вигідного курсу.

Перш ніж здійснити якусь операцію, біржа криптовалют в Україні вимагає її поповнення. На рахунок потрібно перекласти криптовалюту. При цьому звертають увагу на існуючі обмеження за сумою – мінімальні та максимальні, а також рівень комісії. Кожна біржа криптовалют співпрацює із різними сервісами для поповнення рахунку фіатними грошима. Їх список зазвичай надають клієнту на першу вимогу. Самі біржі операції з купівлі-продажу крипти проводять із мінімальним розміром комісії. Біржі в рази надійніші за обмінники, особливо, коли треба обміняти великі суми. Вони мають гарну репутацію. А от якщо потрібно здійснити обмін невеликої суми, зручніше та простіше скористатися обмінником.

Принцип обміну крипти та способи

Кожен криптовалютний обмінник і WhiteBIT у тому числі працюють за одним і тим же принципом. Різниця лише у деталях. Транзакції проводять у кількох режимах: ручний, автоматичний чи напівавтоматичний. Розглядаючи процедуру обміну з технічної точки зору, ручний спосіб краще для обмінника криптовалют. Він передбачає переведення користувачем своєї крипти на реквізити, виставлені на сайті. Потім оператором сервісу виконується перевірка надходження на рахунок і відбувається переведення валюти, що обмінюється, на гаманець користувача. Єдиний недолік – час проведення транзакції. Іноді це може тривати дві-три години.

Напівавтоматичний метод дає можливість зробити переклад крипти за допомогою сайту обмінника. Потім оператор перевіряє транзакцію та переводить другу криптовалюту на гаманець клієнта. Ті обмінники, які дають можливість скористатися автоматичним способом, вважаються провідними. Так як це найзручніше. Враховуючи той факт, що у транзакціях не бере участі оператор, обмін виконується за лічені хвилини цілодобово. Не варто забувати про комісію – її знімають усі сервіси. Зіставивши її з обмінним курсом можна вибрати найбільш вигідний з варіантів.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також