Як зібрати аптечку в дорогу

1202 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

Вирушаючи в подорож або відрядження, не варто забувати про непередбачені обставини, які можуть здорово зіпсувати життя. Йдеться про різного роду проблеми зі здоров'ям - харчові інфекції, застуда, головний біль. Тому потрібно скрупульозно поставитися до збору дорожньої аптечки і вибрати для неї найбільш універсальні ліки. Що ж може знадобитися в першу чергу?

 Проблеми з травною системою

Однією з найпоширеніших проблем в дорозі є харчовий розлад або кишкова інфекція. Причини - труднощі з гігієною рук і необхідність харчування в закладах громадського харчування. Проявлятися розлад може по-різному:

• печія і відрижка;
• нудота;
• спазми і болі в животі;
• діарея.

Для швидкого і успішного купіювання цих симптомів підійдуть так звані сорбенти, препарати, які потрапляючи в кишківник, сорбують на собі всі токсини і шкідливі речовини. Найпопулярніший засіб класу – біле вугілля.

На відміну від свого "предка", звичайного активованого вугілля, препарат діє м'яко, його не треба приймати жменями, досить 2-3 таблеток в день. Крім цього, він не вимагає лікарського рецепта і приймається незалежно від прийому їжі.

Запалення, біль

Головний біль або неприємні відчуття запального характеру також часто супроводжують поїздки. Якщо є хронічні захворювання, наприклад, артрит або остеохондроз, вони можуть загостритися в самий невідповідний момент. Тому рекомендується в дорожній аптечці завжди тримати нестероїдні протизапальні препарати. Вони мають такі лікувальні ефекти:

• знімають біль;
• купірують запалення;
• знижують підвищену температуру тіла і набряк.

Золотим стандартом серед НПЗЗ є парацетамол, безпечний і ефективний протизапальний препарат, дозволений навіть дітям грудного віку.
Можна вибрати різні лікарські форми - саше в пакетиках, таблетки звичайні і розчинні. Кожна форма по-своєму зручна, але для подорожі оптимальним варіантом є порошок в пакетику. Його можна розчинити в будь-якій склянці води, він швидко і м'яко діє.

Протизапальний ефект після прийому парацетамолу спостерігається вже через 15-20 хвилин після прийому і тримається близько 4-6 годин. Дорослим дозволено приймати його до 4 разів на добу, попередньо ознайомившись з інструкцією.

Застуда

Підхопити гостре респіраторно-вірусне захворювання в дорозі простіше простого. Особливо, якщо мова йде про осінньо-зимовий період або епідемію грипу. Таке ГРВІ може запросто зіпсувати поїздку, неважливо ділова вона або з метою відпочинку. Тому в аптечку рекомендується брати потужний противірусний засіб, який зможе ефективно боротися з хворобою на початкових етапах.

Найбільш ефективними противірусними препаратами вважаються лікарські засоби інозинового ряду - "Гропринозин", "Iзопринозин", "Новірін".

Ці речовини не тільки знищують віруси, а й зміцнюють імунітет. Противірусні засоби дозволяють послабити збудника на ранніх етапах інфекції і запобігти розвитку небезпечних ускладнень. Однак, приймати їх слід в комплексі з симптоматичною терапією. І якщо належного ефекту не спостерігається протягом 2 днів, в обов'язковому порядку слід звернутися до лікаря.

@


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також