Як знизити рівень холестерину: поради кардіологів

991 0

Ми у соцмережах:

Як знизити рівень холестерину: поради кардіологів

Часто про здоров'я серця багато хто замислюється тоді, коли хвороба вже сформувалася. Але захиститися від серйозних недуг дуже просто. Варто лише скоригувати свій спосіб життя і харчування.

Важливою умовою здоров'я серця є контроль рівня холестерину в крові. Його можна знизити не тільки за допомогою лікарських препаратів. Фахівці наводять такі прості способи.

Краще їсти частіше, але невеликими порціями. Це може створювати певні незручності, зате добре позначиться на рівні холестерину. Приблизна кількість їжі, що вживається за один прийом, не повинна перевищувати розмір долоні дорослої людини.

Намагайтеся їсти більше овочів щодня. На них має припадати третина всього раціону.

Позитивно позначаються на здоров'ї серця якісні морепродукти і різні види риби.

Їжте продукти з багатим антиоксидантним складом. Це різні види фруктів, ягід, трав і чаїв.

Щоб подбати про здоров'я серця і знизити рівень холестерину, щодня потрібно з'їдати хоча б порцію горіхів. Але не варто занадто захоплюватися — однієї жмені буде більш ніж достатньо.

Дотримуйтеся дієти — ніякої жирної, смаженої, солоної їжі. Відмовтеся від ковбас, сосисок, пельменів, бекону та інших напівфабрикатів.

Також не варто забувати просте правило: життя — це постійний рух. Будьте активні, адже сидячий спосіб життя в комплексі з пасивним відпочинком можуть призвести до сумних наслідків.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також